Liu Shaolinék várják a pezsgőt Usain Bolttól

2018. február 23., péntek 08:14, frissítve: péntek 09:28

A visszavonult világklasszis sprinter, Usain Bolt egy Twitterre feltöltött videón közölte még a téli olimpia kezdete előtt, hogy azokat az aranyérmeseket, akik Phjongcshangban megismétlik a dobogón az ő jól ismert győzelmi mozdulatát, megajándékozza egy hatalmas üveg G. H. Mumm pezsgővel. Csak a miheztartás végett: egy elég ízletes francia termékről van szó, egy sima 0,75 literes palackkal – átszámítva – 11-12 ezer forintért lehet megvásárolni.

A magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolya csapata aranyérmet szerzett váltóban csütörtökön, és a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang négyes fogat egyszerre ugrott fel a jégen elhelyezett díjátadó pódiumra, majd jött a Bolt-féle ünneplés.

 
Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a phjongcshangi dobogón. Várják a megérdemelt ajándékot a jamaicaitól
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
 

Liu Shaoang ezután Instagramon emlékeztette az egykori futót fogadalmára, s a válasz nem is késett sokat. Bolt reagált, 4 pezsgősüveg-ikont küldött a magyar sportolónak, jelezve, bizony, megtartja a szavát. Megérdemlik a fiúk, egészségükre!

Boltnak egyébként több helyre is kell majd italokat küldenie, ugyanis a hollandok több olimpikonja is az ő mozdulatát utánozva pózolt az érmével.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.