Még a héten megszüntetheti az oroszok felfüggesztését a NOB

MTI

2018. február 26., hétfő 09:14, frissítve: hétfő 10:02

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egy orosz tagja szerint még a héten feloldhatják az orosz bizottság felfüggesztését, mely miatt az ország sportolói nem szerepelhettek saját zászlajuk alatt a vasárnap véget ért phjongcshangi téli olimpián. Samil Tarpiscsev a RIA hírügynökségnek beszélt arról, hogy a számukra kedvező NOB-döntés a folyamatban lévő doppingellenőrzések lezárulta után várható.

„A jégkorongozók és a síelők mintáinak eredményére várnak. Amennyiben nem lesz probléma, az Orosz Olimpiai Bizottság visszahelyezéséről szóló döntés automatikus lesz” – jegyezte meg Tarpiscsev.

Az államilag irányított doppingrendszer miatt a NOB december 5-én függesztette fel az Orosz Olimpiai Bizottságot, egyúttal kizárta a phjongcshangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását, „Olimpiai Sportolók Oroszországból” (OAR) megjelöléssel. Ez a jelzés szerepelt az öltözékükön, s aranyérmeseiknek, a műkorcsolyázó Alina Zagitovának és a férfi-jégkorongozóknak az olimpiai himnuszt játszották el az eredményhirdetésnél.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.