Nyugat-hollywoodi lazaság + Galéria

Karczag Eszter

2012. április 12., csütörtök 13:30, frissítve: csütörtök 14:25

Arról, amikor Abodi Dóra Tokiót is megjárt, téli kollekciója után végre a tavaszi-nyári hangulatba is belekukkanthattunk.

Abodi Dóra munkája már több szezon óta a legkiválóbb és legmerészebb alapanyagairól ismerszik meg. A Gombold újra! eseményén bemutatott őszi-téli kollekció a tokiói "weareurope" rendezvényt is megjárta, az internetes magazinok és bloggerek pedig Moszkvától New Yorkig méltatták a különleges, festett tollakból, felületkezelt bőrökből és a legfinomabb szőrmékből készült kollekciót, amely extravagánssága ellenére teljes mértékben hordható. Mivel ez a kollekció különleges fontossággal bírt, a tavaszi-nyári szezon csak most kezdődött meg Dóráéknál.

A nyugat-hollywoodi kultikus hotelből, a Chateau Marmont-ból ihletet merítő kollekció szintén minőségi, saját tervezésű anyagokra alapoz: festői printekkel nyomott, exkluzív hernyóselymekből készült finom ruhák adják meg a fő vonalat, amelynek hangulata – a részletek már megszokott és el is várt aprólékos kidolgozásán kívül – a kifinomult és elegáns stílust könnyedséggel feloldva idéz fel egy nosztalgikus nyarat. A most oly’ népszerű 50-es, 60-as évekbe való visszatekintés jelenik tehát meg a szintén újra divatba jött, blokkokban tálalt pasztellszínekkel – és természetesen, ha már Dora Abodi: az óarannyal és a feketével –, s a nőies, mégis fiús szabással.

Engem leginkább az antikolt arany és a tengerkék darabok fogtak meg, s persze a régóta vágyott laptoptáska, mivel a digitális printek nem éppen az én világomba illeszkednek. Mindazonáltal nagyon nagyra értékelem – s azt hiszem, ezért is szeretem olyan nagyon Dora Abodit –, hogy a legnagyobb hangsúlyt az alapanyag kapja, a saját tervezésű print pedig pluszpont; egy Abodi-darabot valóban ezer közül is fel lehet ismerni. Most viszont beszéljen inkább a 2012-es, tavaszi-nyári lookbook, amelynek fotóit Baráti Vince készítette.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

x
Rendkívüli hír