Outfit 6# - Játék!

Karczag Eszter

2012. március 24., szombat 13:00, frissítve: csütörtök 13:12

Arról, amikor gáláztunk. Hajnali trash-glamour a lépcsőházban.

Csütörtökre meghívást kaptunk az egyik női magazin gálájára, ahol az év sikeres nőit díjazták számos kategóriában. A közönségszavazás eredményeivel ugyan nem értettem egyet; tévé híján nem a különböző tehetségkutató show-k és egyéb celebgyártó műsorok művelnek, a felfújt popdívák helyett pedig inkább a saját erejükből sikeressé vált, tehetséges underground énekesnőket részesítem előnyben. Egyedül Abodi Dóra győzelmének tudtam örülni – az év divattervezője kategóriában –, bár szívem csücske, Nanushka duplázását is támogattam volna. A tavalyi műsor ismétlése helyett azonban inkább az új, feltörekvő tehetségek díjazását szorgalmaznám, ezért a legjobb modell – bár a másodszor győztes Palvin Barbira továbbra is büszke vagyok – Srej Zsófi, Fórizs Adina, a Prada show-ját nyitó Axente Vanessa, vagy Magyarország legsikeresebb plus-size modellje, Demmer Erika is lehetett volna.

A gálával – pontosabban a gála résztvevőivel – kapcsolatban viszont lenne néhány megjegyzésem. Amikor egy esemény meghívóján a dress code azt írja: koktélruha/öltöny, akkor nem illik megjelenni farmernadrágban, de feszülős-strasszos-párducmintás „diszkós” ruhában sem. Ehhez nem kell négy félév protokoll. A meghívottak nagy része – köztük magam is – veszi a fáradtságot arra, hogy az eseményhez illő öltözékben jelenjen meg. Velük/velünk, és nem mellesleg a színvonalas esemény szervezőivel szemben pedig igen nagy tiszteletlenség, hogy ha egyesek – legyenek celebek, Barátok közt szereplők vagy „civil” meghívottak – igénytelen öltözékben tűnnek fel. Mivel divateseményről van szó, az nem is kérdés, hogy néhány modell, stylist, tervező a saját stílusában értelmezi a dress code-ot, ezek az elemek fel is dobják a közönség sorait és teljes mértékben elfogadhatók. Csütörtök este azonban sok esetben sajnos nem erről volt szó. Ez pedig egy olyan hiba, s olyan igénytelenségről, műveletlenségről, bunkóságról tesz tanúbizonyságot, ami semmi hasonló esetben nem fogadható el, nemhogy egy celebgálán, ahol egy meghívott sem indokolhatja például pénzügyi okokkal a farmer-póló kombinációt.

A látottak alapján azonban azt is fontos megjegyezni, nem elég a csinos ruha, ha a viselkedéskultúra alulról veri a nullát. Az alábbi fotósorozathoz is ott kaptam ihletet; a koncepció a kiöltözött „gálalátogatók” kissé lelazult állapotban való hajnali hazatérése. A képeken a gálaszettem látható, de fényképezőgépet csütörtökön nem mertem vinni, így péntek este elevenítettük fel a hangulatot. A fekete selyemruhát eddig nem volt alkalmam felvenni, két éve lógott címkéstül a szekrényemben, ami nem szép dolog. A térdzoknival és az ormótlanul kedves platformcsizmával kicsit „felpunkosítottam” a szettet, míg a nude tollas clutch táskával és a flitteres Marni+H&M gallérral egy kis bájosságot, a bajuszgyűrűvel pedig némi humort próbáltam belevinni a „kompozícióba”.

[Bajuszgyűrű: Rings&Tings]
[Harisnya: Calzedonia]
[Gallér: Marni at H&M]
[Selyemruha: Mango]
[Táska: ASOS]
[Cipő: VJ]

A blog Facebook-oldalán április 4-ig tart az előző bejegyzésben meghirdetett nyereményjáték!

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.