Pirosmalac a KOMOD-ban

Karczag Eszter

2012. augusztus 1., szerda 13:20, frissítve: szerda 22:47

Itt a piros, hol a malac? A Gombold újra! kifutóján debütált, és a Budapest Essential Looks által díjazott csapat, a KOMOD minikollekciójának premierjén jártunk.

A KOMOD összefog, de fiókjaiban mindennek, pontosabban mindenkinek megvan a maga helye. A tegnapi showroom-látogatáson pedig mi is megörökítettük azt a nem is annyira képzeletbeli komódot, amely a márka mögött álló, különböző stílusokat – és képzettségeket – ötvöző négy tervező, Kovács Mónika, Lévai Zsófia, Németh Ninetta és Veszprémi Gabriella összefogását jelképezi. A lányok július elején nyitották meg a közönség számára azt az alkotóteret, melyet – ahogy az a fotókon is látható – igazi kis zöldövezetté alakított át két építész-hallgató, Pásztor Ivett és Viszoki Csaba.

Késő délután csodás fényviszonyok fogadtak minket, a Váci utcai C&A áruház fölött található, egykor szürke irodahelyiség ablakain kinézve pedig elbűvölő látvány tárult elénk. A bevásárlóutca sajnos nem elég széles ahhoz, hogy a kirakatokról feltekintve minden homlokzatot a maga teljességében csodálhassunk, a négy lánynak viszont nagy szerencséje van úgy a kilátással, mint az elhelyezkedéssel.

Ahhoz ugyanis, hogy a vásárlók és a művészek, tervezők közelebb kerülhessenek egymáshoz, elengedhetetlen fontosságú, hogy egy könnyen megközelíthető bemutatóteremben rendezkedjenek be. Ez a feltétel leginkább az Astoriánál található Monofashion sikerénél igazolódik, de az is érthető, hogy a Nanushka költözésre kényszerült a Várból a Fashion Streetre – azonban a magas rezsi miatt (is) megnövekedett árakkal sajnos szintén számolni kell. A Váci utca mindenesetre tényleg az a hely, amely gyakorlatilag egyet jelent a vásárlással, így a Zoe Phobic showroomhoz hasonlóan most a KOMOD-lányok is igen szerencsésnek mondhatják magukat, főként úgy, hogy előbbihez hasonlóan ők is megfizethető árakkal (értsd: Zara- és Mango-kategória) operálnak. Hétezer forintért hernyóselyem tunika? Nem is kérdés, hogy melyiket választom.

A most bemutatott nyári minikollekció a GÚ-n felvonultatott vonalat egészíti ki, amely a Pirosmalac mesére épült. A malacbundába burkolózó gyönyörű lány története a KOMOD-nál a titok, a rejtőzködés, és az alakíthatóság képében jelenik meg, ami a tegnap megismert, igen visszafogott és szerény alkotókat is igazán jól jellemzi. A pisztolytáska-szegecsek és a gombolópántok segítségével minden darab saját kívánságaink szerint variálható, de ami engem leginkább megragadott, az az anyaghasználat. A legjobb minőségű hernyóselyem mellett ugyanis nem máshol, mint a bemutatóteremben felállított szövőszéken készülnek a csodás anyagok, s ily módon valóban extra, teljesen saját alapok állnak a lányok rendelkezésére, és ez a fokú egyediség és kézzel készítettség számomra mindennél többet ér.

Fotók: KOMOD

Mindenképp javaslom a showroom meglátogatását, hiszen rengeteg szépséges darab vár arra, hogy otthonra találjon, a négy tervezőlány pedig végtelen kedvességgel fogad mindenkit. A Váci utca 16. alatt, pontosabban a C&A felett találjátok őket, és persze virtuálisan is kapcsolatba kerülhettek velük.

Napi okosságokért pedig keressétek a Gardrób blogot a Facebookon.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.