Reggeli sokk – Rövidhír

TOTHBORI Tóth Bori nélkül

Karczag Eszter

2012. április 24., kedd 13:20, frissítve: kedd 13:21

Arról, amikor arra ébredtem, hogy… mivan?!

Reggel az alábbi sajtóközleményt kaptam Tóth Bori divattervező csapatától:

 

„TOTHBORI Tóth Bori nélkül

Tóth Bori divattervező 2012. január 1-jén a szalon bezárását követően megvált a TOTHBORI márkától. A márka további tevékenységében semmilyen módon nem vesz részt, elkülönül tőle.

Tóth Bori jelenleg alkotói fázisban van és még ebben az évben új márkanévvel, két egymástól markánsan elkülönülő új márkavonallal jelenik meg a hazai és külföldi piacokon. Az egyik egy alacsonyabb árkategóriájú, fiatalos konfekcióvonal, a másik egy nagyon magasra pozicionált, kiemelt művészi értéket hordozó couture vonal.

Az új kollekciók várhatón az őszi szezon újdonságai lesznek."

 

Noha a showroom bezárásakor már sejthető volt, hogy gondok vannak, ez a hír most mégis sokkolt. Főként az, hogy a tervezőnő elhatárolódik a saját nevét viselő márkától. Nem kétség, hogy komoly problémák és feszültségek húzódnak e drasztikus döntés hátterében, de amíg nincs pontos információ, nem bonyolódnék találgatásokba.

Annyi viszont bizonyos, hogy a szélesebb körben elérhető, fiatalos konfekcióvonal már engem is érdekelni fog, ellentétben az eddig főszerepet kapott elegáns-karrierista business look-kal. A kérdés már csak az, hogy ősszel majd hol és milyen márkanév alatt juthatunk hozzá. Remélem, hogy a döntés egy pozitív folyamatot indít el Bori karrierjében, és itthon is tágabb közönséget célozhat meg.

A szerkesztő ajánlja