A nap, amikor minden kiderülhet Soros Györgyről

2017. december 7., csütörtök 06:21, frissítve: csütörtök 08:54

Reméljük, mindenkihez odatalált a Mikulás, és nem virgácsot hagyott a gondosan kitisztított cipőben! Néhányan azonban csak ma kapják meg az ajándékukat, nézzük csak meg, kik is ők!

Még ebéd előtt kiderül, hogy ki lesz az év bortermelője Magyarországon. A Magyar Borakadémia elismerését tavaly Mészáros Pál kapta, mi pedig a díj átvétele után néhány nappal meg is látogattuk. Íme, az eredmény:

Este adják át Párizsban a France Football Aranylabdáját. A díjat papírforma szerint az idén ismét Cristiano Ronaldo zsebelheti be (a FIFA-nál már ő lett az év játékosa), amivel utolérné Messit, mindketten ötszörös győztesek lennének. Viszont ha az elismerés odaítélésénél az előző  fél év teljesítményét is figyelembe vették, akkor akár meglepetés is születhet.

Felsőzsolcára a magát mulatóshercegnek nevező Barna Barnabás visz ajándékot: 100, az önkormányzat által kiválasztott rászoruló családnak ad tartós élelmiszerekből álló csomagot. A pakkok kiosztásában a térség kormánypárti országgyűlési képviselője és a település polgármestere segíti majd. 2015-ben ott voltunk, amikor Barna Barnabás százezer forintért „megvásárolta” második hercegi címét. Íme:

Koffein hírlevél – Kezdje velünk a napot!

Ha feliratkozik a Koffein hírlevélre, minden hétköznap reggel megkapja a teljes reggeli cikket postaládájába.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat 300-300 adag meleg ételt oszt a Batthyány téri máltai központ udvarán délután kettőkor. Kedden Czibere Károly államtitkár ételosztásán jártunk, olvassa el beszámolónkat!

A meteorológusok szerint az időjárás is ajándékozó kedvében lesz, legalábbis a reggeli köd után jó eséllyel az ország jelentős részén napos idő várható.

De fújjon a szél vagy süssön a nap, 10 órától a Kossuth Klubban Soros György és Magyarország címmel konferenciát rendez a Republikon Intézet. Lesznek előadások a Soros-alapítvány történetéről, tevékenységét pedig kerekasztal-beszélgetésen fogják értékelni. Délután kettőkor felteszik a nagy kérdést: van-e Soros-terv? Akik egymásnak feszülnek: G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója, a 888.hu főszerkesztője és Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója. Azt alighanem nagy biztonsággal megtippelhetjük, melyikük fog az igen válasz mellett érvelni. E helyütt megragadnánk az alkalmat, hogy ajánljuk tavalyi G. Fodor-portrénkat.

Csaknem biztos, hogy Brüsszelben is szóba kerül majd Soros György neve, ugyanis kilenc órától az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) a magyar jogállamiság helyzetéről tart meghallgatást. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mellett a kormányt támogató Alapjogokért Központ igazgatója is ott lesz, csakúgy, mint a Magyar Helsinki Bizottság elnöke.

Az Állami Számvevőszék szerdán 330 millió forintnyi tiltott támogatás elfogadásával vádolta meg a Jobbikot. Volner János, a párt frakcióvezetője szerint a Fidesz „az egyetlen kormányváltó erőt próbálja ellehetetleníteni, tönkretenni”, és ezzel a jövő évi választásokon való indulásuk is kérdésessé vált. A nap folyamán utánajárunk, mekkora bajban van az ellenzéki párt.

14 órától női kézilabdázóink a lengyelek ellen játszanak a vb-n. Nagyon fontos meccs lesz, ha nyerünk, és a svédek is legalább pontot szereznek, tovább is jutunk a csoportból. Ha kikapunk…, arra jobb, ha nem is gondolunk.

A Fővárosi Közgyűlés 16 órától közmeghallgatást tart. Itt várhatóan többen lesznek, mint a múlt héten Felcsúton, ahol csak a sajtó képviselői kérdezték Mészáros Lőrincet. Mi ott leszünk.

A magyar futball fenegyereke, Urbán Flórián este mutatja be könyvét. Szókimondó stílusát ismerve alighanem sokakat tollhegyre tűzött. Meghallgatjuk, elolvassuk, utána pedig megosztjuk önökkel a tapasztalatainkat.

Ha lemaradt volna róla, ajánljuk figyelmébe!

Donald Trump amerikai elnök szerdán bejelentette, az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, egyúttal az amerikai nagykövetséget átköltöztetik Tel-Avivból Jeruzsálembe. Az európai szövetségesek aggódnak, a muszlim országok dühöngenek. Izraelben viszont elégedettek. Részletek itt.

Húsz év alatt megötszöröződött a magyar államadósság, miközben újabb gigakölcsönök rontják a mutatót.

Mélyszegény gyermekek álma vált valóra. Csillogó szemmel bámulták a kirakatokat, hamburgert és sült krumplit ettek, majd találkoztak az oroszlánnal.

Lemondta Havas Henrik a saját könyvének bemutatóját. Arról a kötetről van szó, amelyet Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről írt Vona Gábor – Újratervezés címmel. Ott voltunk a bemutatón.

Sokan teszik fel a kérdést, hogy mi történt a valóságshow-ból megismert Fannival, akinek lapértesülések szerint a szüleit arról tájékoztatta a rendőrség, hogy lányuk már nem él. Őrizetbe vették Fanni egyik ismerősét, mi pedig megnéztük, hogy ki lehet a férfi.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.