Eldől, hogy kik indulhatnak az országgyűlési választáson

2018. március 5., hétfő 06:20, frissítve: hétfő 08:48

Napsütés, majd eső, havas eső, esetleg hó – az előrejelzések szerint ezzel készül hétfőn a márciusi tél. És hogy mi lesz még, az kiderül a hét első Koffeinjéből. Nézzük is!

A parlamenti választás szempontjából fontos dátum a mai, ugyanis délután négy óráig van idejük leadni a jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságoknál (oevb) az összegyűjtött ajánlásokat, és addig lehet bejelenteni az indulási szándékot is. Itt a szlogen: aki lemarad, kimarad. Ezután pedig sorsolással eldöntik, hogy a jelöltek milyen sorrendben fognak szerepelni a szavazólapon. Az már látszik, hogy a kamupártok jelöltjei szép számmal nehezítik majd a választók dolgát.

A Momentum bejelenti országos listáját, a párt részéről Soproni Tamás ismerteti az ajánlásgyűjtés eredményeit.

Koffein hírlevél – Kezdje velünk a napot!

Ha feliratkozik a Koffein hírlevélre, minden hétköznap reggel megkapja a teljes reggeli cikket postaládájába.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Czeglédy Csaba számára is fontos nap lesz a mai, hiszen a Szegedi Járásbíróság dönt arról, hogy elrendeli-e ismételt letartóztatását. A szombathelyi politikus annak köszönhetően jöhetett ki csütörtökön a börtönből, hogy összegyűjtötte az 500 ajánlást és képviselőjelöltté vált. Ám mindössze egy napot lehetett otthon, hiszen péntek este újra őrizetbe vették. Tegnap Budapesten tüntettek mellette

Kire szavazzanak a liberálisok? – ez a Republikon Intézet beszélgetéssorozatának címe, este hattól Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje lesz a vendégük.

És ha már LMP: Hadházy Ákos, a párt társelnöke Kik loptak el 1,2 milliárdot az iskoláktól? Az LMP kikéri Lázártól a vizsgálat dokumentumait címmel tart sajtótájékoztatót.

Folytatódik a körúti robbantó pere, valamint újrakezdődik a felesége megölésével és feldarabolásával vádolt darnózseli férfi ügyének tárgyalása, mivel a Győri Ítélőtábla 2017-ben hatályon kívül helyezte az elsőfokú felmentő ítéletet. 

Néhány év alatt nullára csökkenthető a halálos közúti balesetek száma? A Continental ezt ígéri, Budapesten be is mutatják új szolgáltatásukat, amely közelebb vihet ehhez a célhoz. 

Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter folytatja országjárását, ezúttal Szombathely a soros…, akarom mondani a következő. De persze nem csak ő járja a kormányoldalról az országot, Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára például Gazda Országjárás keretében most épp Székesfehérvárra utazik.

És előfordulhat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is felbukkan valahol, igaz, a legteljesebb titokban.

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke Migráció: Nem azt kell nézni, hogy mit mond a Fidesz, hanem, hogy mit cselekszik címmel tart sajtótájékoztatót.

De nemcsak itthon zajlik az élet: Donald Trump a Fehér Házban fogadja Benjamin Netanjahut, Mun Dzsein dél-koreai államfő különleges megbízottjai pedig Phenjanba utaznak.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.