Mit mondana Orbán Viktor Tiborcz Istvánról és Mátyás király Kövér Lászlóról?

2018. március 7., szerda 06:25, frissítve: szerda 19:19

A címben feltett kérdésre sajnos (szinte) biztosan nem kapunk ma választ, viszont arra igen, hogy a házelnök miképpen értékeli 550 éve trónra lépett uralkodónk teljesítményét. Az idei emlékév keretében Mátyás király, az államférfi és törvényhozó címmel tart ugyanis emlékülést szerdán az Országgyűlés és a Pro Patria Egyesület. Kövér László mellett Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Szakály Sándor történész, a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke is ott lesz.

Orbán Viktor és Tiborcz István is hivatalos a vőbotrányt feltáró ellenzéki árnyék-vizsgálóbizottság meghallgatására. Harangozó Tamás, Hadházy Ákos és Szilágyi György 11 órától a miniszterelnökön és vején kívül Lázár Jánost, Seszták Miklóst, Hamar Endrét és Mancz Ivettet is várják. Az érintett önkormányzatok részéről pedig többek között Márki-Zay Pétert, Szalay Ferencet és  Szemereyné Pataki Klaudiát. Nagy meglepetés lenne, ha a kormánypárti politikusok megjelennének.

A fideszes nyugdíjasok által kedden meglökdösött Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi országgyűlésiképviselő-jelöltje Az ügyészség szerint is bizonyított a nyugtaadással kapcsolatos szabálytalanság Szatmáryék cégénél címmel tart sajtótájékoztatót. Kérdés, hogy vajon itt is megjelennek-e Törley Máriáék, hogy migránsok betelepítésétől rettegjenek.

Koffein hírlevél – Kezdje velünk a napot!

Ha feliratkozik a Koffein hírlevélre, minden hétköznap reggel megkapja a teljes reggeli cikket postaládájába.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Alföldi Róbert nem mehetett, Kósa Lajos viszont szívesen látott vendég Zalaegerszegen. A téma természetesen a Modern városok program, a további résztvevők pedig a fideszes polgármester és országgyűlési képviselő párttársa. Sokszor megkapja azt a bírálatot a Fidesz, hogy férfiak uralják és hogy a nőket leginkább otthon, a családi tűzhely mellett, takarítva, főzőcskézve tudják elképzelni. Valószínűleg nem ma fogják ezt megcáfolni, Nyíregyházán legalábbis a párt hölgytagjai fognak összefirkált plakátokat tisztítani.

Azt nem mondhatnánk, hogy Hódmezővásárhely eltűnt volna a hírekből Márki-Zay Péter nagyarányú győzelme óta, az új polgármester ma együttműködés a közgyűlésben címmel tart sajtótájékoztatót. A Fidesz részéről sem lesznek csendben, a város 2018-as költségvetésével kapcsolatban hívták össze a média képviselőit. Valószínűleg nem függetlenül attól, hogy Márki-Zay Péter kedden azt közölte, hogy újabb csontvázat, egy hiteltartozást is talált a hivatal kimutatásaiban.   

Délután három órakor lesz Tahi-Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész búcsúztatása a Farkasréti temetőben.

Ha szerda, akkor bizottsági sajtótájékoztató Brüsszelben, ahol megint a Nagy-Britannia uniós kiválásáról folytatott tárgyalások lesznek a középpontban.

Pozsonyban több parlamenti bizottság is napirendre veszi az újságíró-gyilkosság ügyét. Gyanítható, hogy Andrej Kiska államfő megint megszólal.

A szíriai fronton most a felkelők és az orosz erők feszülnek egymásnak, és egyik sem akar engedni a másik követelésének, eközben egyre közelebb a humanitárius válság.

A női kosárlabda-Euroliga negyeddöntőjében évek óta először szerepel magyar csapat. Sajnos az odavágón minimális vereséget szenvedett a Sopron a Fenerbahcétól, így kevés az esélye a négyes döntőbe jutásra.

A vízilabda szerelmesei déltől izgulhatnak, ugyanis ekkor sorsolják az Európa-bajnokság csoportjait. 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.