Németh Szilárd kiteríti a kártyáit, felvonulnak a fideszes nagyágyúk

2018. március 13., kedd 06:33, frissítve: kedd 14:23

Már csak két nap van március 15-ig, így aztán országszerte egyre több helyen tartanak megemlékezéseket, ünnepségeket az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója apropóján.

Békemenet szervezői is lázban égnek már, tartanak is egy nemzetközi sajtótájékoztatót a csütörtöki vonulást felvezetendő. Délelőtt tíztől Bayer Zsolt, Bencsik András, Csizmadia László, Fricz Tamás, Stefka István és Széles Gábor várja az újságírókat. Az esemény konferansziéja sem akárki lesz: ifj. Lomnici Zoltán. Amiről várhatóan nem fognak beszélni, az a buszoztatás.

Ha már Bayer Zsolt ott lesz, biztosan megpróbálják megkérdezni, hogy megváltozott-e a véleménye Semjén Zsolt svédországi helikopteres vadászatáról azok után, hogy kiderült: olyannyira nem a rokonait meglátogatni utazott a messzi északra, hogy egy közbeszerzéseken hasító vállalkozó kísérte el, és fizette az alkalmanként 4-5 millió forintos túrákat. A kormánypártok egyelőre keresik a megfelelő választ, a miniszterelnök-helyettes pedig kerüli a nyilvánosságot

Tanúmeghallgatással folytatódik a 2015 óta tartó Quaestor-ügy a Fővárosi Törvényszéken.

Koffein hírlevél – Kezdje velünk a napot!

Ha feliratkozik a Koffein hírlevélre, minden hétköznap reggel megkapja a teljes reggeli cikket postaládájába.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Bár az elmúlt időszakban többször is kerestük Németh Szilárdot, hogy megtudjuk, mikor kezdik a csepeli birkózóakadémia építését, az egykori rezsibiztos, birkózószövetségi elnök eddig nem válaszolt kérdéseinkre. Ma azonban kilép a fényre, ugyanis délre a tervezett sportcsarnok alapkőletételére hívta a sajtó képviselőit (azt nem tudni, hogy ebéddel is készül-e az újabban gasztronómiai babérokra törő országgyűlési képviselő). Az biztos, hogy az állam már tavaly átutalta az építkezés első üteméhez szükséges 2 milliárd forintot a politikus lakására bejegyzett alapítványnak. Németh Szilárd pedig arról beszélt legutóbb, hogy nem tudja, mennyit költöttek el ebből az összegből.

Kósa Lajos már hetek óta országjárásban van, a modern városok program keretében ezúttal Dunaújvárosba utazik, majd onnan Budapest felé veszi az irányt, hogy ott már a téli rezsicsökkentésről beszéljen. Erről egyébként néhány napja írtuk meg, hogy csupán szavazatszerző próbálkozás, amellyel a kabinet ismét becsapja a családokat.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke A Jobbik megszüntetné a lakhatási válságot címmel tart sajtótájékoztatót.

Lázár János után a szocialisták prominensei is Bécs felé veszik az irányt. Azt nem tudni, hogy Karácsony Gergely és Molnár Gyula is szeretne-e filmet forgatni a városban. Ami biztos: tárgyalnak Christian Kern volt szövetségi kancellárral, az SPÖ elnökével.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.