Orbán pezsgőzik, a konyhás nénik küzdenek, délen meg űzik a törököket

2018. február 9., péntek 06:20, frissítve: péntek 08:50

Ugyan tegnap már elkezdődött, de alighanem a következő napok legérdekesebb és leglátogatottabb hazai „közeseménye” is a mohácsi busójárás lesz. Több tízezer látogatót várnak a déli városba, a törökűző rendezvénynek egyre távolabbra jut a híre, és ez jó.

Ha már dél: csütörtök este már együtt pezsgőzött Budapesten Orbán Viktorral Szerbia miniszterelnöke, ma közös kormányülést tartanak, a részletekről kora délután hírt adunk.  

 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ana Brnabic szerb miniszterelnök koccint a másnapi magyar–szerb kormányzati csúcs előtt tartott vacsorán a fővárosi Gundel étteremben 2018. február 8-án este
Fotó: Szecsődi Balázs / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
 

Az Országházban más regionális esemény is zajlik: a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának plenáris ülése. Megnyitó beszédet mond Kövér László, az Országgyűlés elnöke, majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szól az egybegyűltekhez. Szavazzon róla!

A keleti oldalon, Nyíregyházán mindeközben Kész Géza, a Jobbik Szatmár-Szatmár-Bereg megye 6. számú választókerületének képviselőjelöltje tart sajtótájékoztatót. Téma: Kérdések az önkormányzatiság leépítésének terveiről. Meglehet, olvastak már ennél izgalmasabbat is, de a téma valóban nagyon fontos, erre a bizonyos kérdésre pedig nincsenek megnyugtató válaszok.

Koffein hírlevél – Kezdje velünk a napot!

Ha feliratkozik a Koffein hírlevélre, minden hétköznap reggel megkapja a teljes reggeli cikket postaládájába.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A Hungexpón, a Sirha Budapest kiállításon tartják a Közétkeztetési szakácsverseny 2017–2018 döntőjét tizenkét csapat részvételével. Ez már igencsak jól hangzik, a krumplileves legyen krumplileves – hogy mi mindent főznek ki a közséfek, estefelé megtudhatjuk riporterünk beszámolójából. 

És ha valami vicceset, mondjuk Fazekas Sándor nagy megtekintéséhez méltót akarnak látni, látogassanak el délben a borsodi Harsányba, a Dózsa György utcába, ahol nem más, mint maga Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV első embere adja át a felújított utcákat. Biztosan szépen leaszfaltozták mindet.

Megnyitják a téli olimpiát, követjük az eseményeket, hamarosan helyszíni beszámolókkal is jelentkezünk.

Pénteken mindehhez – idehaza – közepesen felhős égre, 2-3 fokra számíthatunk. De a helyzet javulni fog, a mohácsi sokácok tesznek róla.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.