Újabb kormányzati botránnyal indul ez a szép tavaszi nap

2018. március 23., péntek 06:34, frissítve: péntek 08:52

Belize állam nemcsak az utazók és a búvárkodás szerelmeseinek körében népszerű, hanem a pénzüket vagy más pénzét offshore-ban tartó üzletemberek, Marcsik, politikusok körében is. Ugyanez igaz a magyar kormány egyik államtitkárára is, akinek a közel ötmillió dolláros vagyonáról szóló leleplezéssel indítjuk a napot.

Botrányból nem volt hiány a közelmúltban, Semjén rénszarvasvadászata, Kósa Lajos titokzatos pénzügye és Szita Károly ügynökmúltja csak az elmúlt napok termése. 

Ha péntek, akkor Belgium és az uniós csúcs záró napja. Téma elsősorban a brexit. Utána lesz egy eurozóna-találkozó is, mi ebből ugye kimaradunk: ilyen ez a kétsebességes Európa.

Koffein hírlevél – Kezdje velünk a napot!

Ha feliratkozik a Koffein hírlevélre, minden hétköznap reggel megkapja a teljes reggeli cikket postaládájába.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ugyancsak ma üljük a magyar–lengyel barátság napját. Ebből az alkalomból Magyarországra látogat Andrzej Duda lengyel elnök. Mi meg adunk egy riportot Varsóból, hogy ott miként látják a barátságot, mennyire megy a magyar irodalom, mennyire népszerűek a filmek stb. A hazai eseményekről pedig tudósítunk.

Az is kiderül, hogy Donald Trump az Európai Unióval szemben is bevezeti-e a vámkötelezettséget, vagy mi kivételt képezünk. Valószínűleg az utóbbi történik, így elkerülhető lesz a kereskedelmi háború.

Az uniós csúcs eddigi fejleményeiről a lényeg ITT

Pintér Sándor belügyminiszter egyik kedvenc foglalatossága a rendőrautó-átadás, ma is hódolhat ezen szenvedélyének a Készenléti Rendőrség központi objektumában. Még jó, hogy bőven futja az amúgy alig pár éves és jó állapotú járművek rendszeres cseréjére. 

Szóval lesz itt minden, a kormánytól a kerékig; Magyarország lassan gumigyártó-nagyhatalom, nincs is jobb annál, mint amikor ázsiai gyárak helyezik hozzánk a termelést. Környezetkímélő, kreatív, perspektivikus tevékenységről van szó, mi tagadás, de legalább sokba kerül. Az alaphír: „Új egységgel bővül a Hankook Tire magyarországi gyára Rácalmáson – a beruházás részleteit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe ügyvezető igazgatója és Galambos Dénes országgyűlési képviselő ismerteti.” De jó. 

Ha már környezet: a víz világnapja alkalmából nyílt napokat rendez a 150 éves Fővárosi Vízművek – a látogatókat ma a csepeli ivóvízkezelő mű fogadja, holnap majd a budakeszi szennyvíztisztító telep. Szervez már nyílt napokat börtön és krematórium is, nincs ezzel semmi gond, sőt, izgalmas bepillantani néha a kulisszák mögé.

Lassan az idő is megenyhül, csapadék nem várható.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.