Zár alá veszik a Tiborcz-vagyont, új szál kerül elő Kósa 1300 milliárdos ügyében

2018. április 3., kedd 06:52, frissítve: kedd 09:30

Finisébe ért a választási kampány, már csak hat nap van belőle. Érthető módon a mai Koffein is ezzel kapcsolatos eseményekkel lesz tele, nézzük is, mi várható!

Tanúmeghallgatással folytatódik a Quaestor-ügy tárgyalása. Az elmúlt napokban két cikkben is foglalkoztunk a cég csődjével, többek között azt is megírtuk, hogy menthetők lettek volna az ügyfelek.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje Csak egy erős LMP számolja fel a bérválságot címmel tart sajtótájékoztatót.

Mától már csak felújított szerelvények járnak a 3-as metró vonalán – legalábbis erről tart sajtótájékoztatót Tarlós István főpolgármester.

Koffein hírlevél – Kezdje velünk a napot!

Ha feliratkozik a Koffein hírlevélre, minden hétköznap reggel megkapja a teljes reggeli cikket postaládájába.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Kósa Lajos reménykedhetett benne, hogy párttársai botrányai elterelik róla és az 1300 milliárdról a figyelmet, de hiába. Sőt, Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője, országgyűlésiképviselő-jelöltje egy újabb szálról fog beszélni, amelyben a jelenlegi debreceni polgármester is érintett lehet. Az sem véletlen, hogy Mesterházy Attila is a hajdúsági várost választotta, hogy A Fidesz botrányai és hazugságai címmel sajtótájékoztatót tartson.

Zár alá vesszük az Andrássy úti Tiborcz-vagyont – mielőtt meglepődnének, nem valamelyik hatóság közleménye kezdődik így, hanem Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt úgyvivője és Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja ezzel a címmel zárja az Andrássy úti palota előtt a március elején indított sajtótájékoztató-sorozatát. Ugye, a miniszterelnök vejének már nemcsak az Elios-ügy miatt kellene rosszul éreznie magát, itt van már a Microsoft-botrány is.

A kampány kétségkívül legtöbbet emlegetett szava az összefogás, talán a második legtöbbet emlegetett pedig a koordináció. Ennek megfelelően egyre több ellenzéki jelölt jelenti be visszalépését, hogy az egyéni körzetekben minél kevesebben álljanak szemben a fideszes ellenféllel, és így elkerüljék a kormányváltó szavazatok elaprózódását. A hét végén Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, kedden és szerdán több visszalépés is várható, így valószínűleg ma már hallani fogunk neveket is.

Persze az nem képzelhető el, hogy minden választókerületben páros meccs legyen, viszont ezekben a körzetekben is megkereshető a legesélyesebb jelölt, ahogy azt a Viszlát, Kétharmad Mozgalom már tavaly ősszel is mondta. A taktikus szavazást segítendő azóta az Iránytű intézet és a Közös Ország Mozgalom is méréseket végzett, de színre lépett Márki-Zay Péter is, aki szövetségeseivel az elkészült felmérések alapján javasol esélyes jelölteket (már 86-ot) a választóknak. Kedd délután sajtótájékoztatót tartanak, alighanem ez lesz a téma.

Gyurcsány Ferenc is hallat magáról, mégpedig a nemzeti együttműködés rendszerének újabb elemének lebontására tesz javaslatot.

Természetesen nem csökken a kormánypárti képviselőjelöltek avatási vágya sem, így aztán lesz út-, orvosi rendelő-, sőt, meteorológiai mérőállomás-átadás is.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.