150 holttestet számoltak össze

BL

2011. november 6., vasárnap 11:49

A nigériai hatóságok szerint a korábbiakban közölteknél jóval több, legalább százötven halálos áldozata van az ország északi részén pénteken történt terrorcselekményeknek.

A helyi hatóságok egyik illetékese közölte, hogy ő személyesen 150 holttestet számolt össze Damaturu település kórházában. Egyes családok már elvitték meggyilkolt hozzátartozóikat, hogy eltemethessék őket, de még így is 97 holttest maradt ott. A korábbi hírek még mintegy száz halottról szóltak.

Pénteken fegyveres támadók rendőrőrsöket, laktanyákat, templomokat és lakónegyedeket rohamoztak meg Damaturu tartományi fővárosban, illetve két másik székvárosban. Számos detonáció is történt ezeken a településeken, s egy rendőrségi illetékes azt mondta, hogy öngyilkos merénylők robbantották fel magukat.

A terrorcselekmények elkövetését a Boko Haram nevű radikális iszlamista csoport vállalta magára. Egyik képviselője közölte, hogy a szervezet folytatja a támadásokat a szövetségi hatóságok ellen, amíg nem vetnek véget a csoportot támogató ártatlan polgárok üldöztetésének.

A „nigériai táliboknak” is nevezett csoport az iszlám alapú törvénykezés bevezetését követeli a legnépesebb afrikai országban, ahol azonban a lakosság fele valamelyik keresztény felekezethez tartozik.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.