Egyre jobban hasonlít a németországi migránshelyzet a 2015-öshöz

2017 óta nem nyújtottak be annyi menedékjogi kérelmet Németországban, mint 2021-ben. Sokan a csaknem hét évvel ezelőtti menekülthullámhoz hasonlítják a mostani helyzetet – számolt be róla a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 01. 16. 10:09
Bruzgi, 2021. november 12. Az Európai Unióba igyekvő migránsok élelemosztásra várnak a lengyel határnál, a fehéroroszországi Grodno környékén, a bruzgi határátkelõ közelében 2021. november 12-én. A lengyel hatóságok becslése szerint 3-4 ezer migráns tartózkodik a fehérorosz-lengyel határ mentén, és a számuk folyamatosan gyarapodik. MTI/EPA Fotó: - Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beigazolódott, amire szakértők már többször felhívták a figyelmet: a koronavírus-járvány miatt ismét ugrásszerűen megnőtt az otthonaikat elhagyók száma.Egy friss jelentés szerint 

2017 óta nem kértek annyian menedékjogot Németországban, mint tavaly. 

A rekord majdnem megdőlt, hiszen 2021-ben több mint 190 ezer kérelmet regisztráltak, míg négy évvel korábban körülbelül 220 ezren kérték a menedékjogot- derül ki a Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal adataiból.

A legtöbben tavaly is Szíriából szerettek volna letelepedni, az arab országból több mint hetvenezren költöznének Németországba. Az afgán menekültek száma is drasztikusan megnőtt, ami a nemrég kezdődött radikális tálib uralomnak köszönhető. Emellett jelentős számú északmacedón és koszovói menekült nyújtott be kérelmet. A bevándorlók integrációja ugyanakkor nem volt olyan sikeres, mint ahogy azt korábban remélték. A Szövetségi Munkaügyi Hivatal statisztikájából az derül ki, hogy

a 2015 óta letelepedett migránsok közül csak minden második tudott elhelyezkedni.

A német embereket megosztja a bevándorlás kérdése. A tavalyi adatokat látva azonban egyre többen gondolják úgy, hogy hiába távozott Angela Merkel egykori kancellár, az úgynevezett Willkommenskultur, vagyis a migránsokat könnyen befogadó politika folytatódik az új koalíciós kormány keze alatt. A Gates of Vienna nevű nemzetközi blog szerint a 2015-ös állapotok még mindig fennállnak, az országot pedig elözönlik az úgynevezett újnémetek.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Az Európai Unióba igyekvő migránsok élelemosztásra várnak a lengyel határnál (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.