Hiperszonikus fegyverekkel felszerelt repülők járőrözhetnek a Fekete-tenger felett

Vlagyimir Putyin orosz elnök Pekingben beszélt arról, hogy határozott utasítást adott.

2023. 10. 18. 13:44
PUTYIN, Vlagyimir
Peking, 2023. október 18. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) az Övezet és út elnevezésû nemzetközi együttmûködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezik Pekingben 2023. október 18-án. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Dmitrij Azarov Fotó: Dmitrij Azarov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Pekingben bejelentette, hogy utasítást adott hiperszonikus rakétákkal felszerelt MiG–31-es vadászrepülőgépek járőrözésére a Fekete-tenger felett. Az Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) csúcstalálkozóján tartózkodó orosz elnök kiemelte: 

ezeknek a fegyvereknek több mint ezer kilométer a hatótávolsága, és a hangsebesség kilencszeresével haladnak. Ez azonban nem fenyegetés

 – szögezte le Putyin.

Hozzátette, hogy az Egyesült Államok egyre inkább belekeveredik az ukrajnai konfliktusba, ráadásul mindez a közel-keleti konfliktus hátterében történik, ami felforrósítja a légkört. Mint mondta a nagy hatótávolságú ATACMS harcászati támadó rakéták Ukrajnába történő amerikai szállítása hiba, amely további veszélyt jelent az orosz erőkre, de nem változtatja meg jelentősen a harcok menetét.

Az öt közel-keleti vezetővel nemrégiben folytatott telefonbeszélgetésekre utalva az elnök elmondta, hogy úgy érzi, a főbb szereplők nem akarják a palesztin–izraeli konfliktus elmélyülését. 

Az a benyomásom, hogy senki sem akarja a konfliktus folytatását és a helyzet súlyosbodását

– fogalmazott Vlagyimir Putyin. Az orosz államfő a Gázai övezetben egy kórház elleni, több száz halálos áldozatot követelő csapást humanitárius katasztrófának nevezte, amely jelzés lehet arra, hogy minél hamarabb véget kell vetni ennek a konfliktusnak.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) az Egy övezet, egy út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezik Pekingbe 2023. október 18-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Dmitrij Azarov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.