Orosz színekben a sivatag ege – Abu-Dzabiban tárgyal az orosz elnök + videó

Vlagyimir Putyin és Mohamed bin Zájed al-Nahján, az Egyesült Arab Emírségek elnöke Abu-Dzabiban egyeztet.

2023. 12. 06. 13:27
PUTYIN, Vlagyimir
Peking, 2023. október 18. Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak nyilatkozik az Övezet és út elnevezésû nemzetközi együttmûködési fórum harmadik csúcstalálkozóján Pekingben 2023. október 18-án. MTI/AP/Kreml pool/Szergej Gunejev Fotó: Szergej Gunejev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államfők várhatóan megvitatják a kétoldalú együttműködés jelenlegi helyzetét és jövőbeni kilátásait, valamint az aktuális nemzetközi problémákat, különös tekintettel a közel-keleti térségre –  jelentette a RIA Novosztyi orosz állami média tudósítója. Amint azt Jurij Ushakov nemzetközi ügyekért felelős elnöki asszisztens közölte, a vezetők a „különleges katonai művelet” témáját is érinthetik.

Az Emírségek meghívást kaptak, hogy január 1-jén csatlakozzanak a BRICS-szövetséghez, ennek a kérdésnek is napirendre kell kerülnie – teszi hozzá cikkében az orosz állami hírügynökség.

A tárgyalások a Qasr Al-Watan elnöki palotában folynak. Putyin autója díszállásban sorakozó lovak és tevék között hajtott át a repülőtérről a palotába, érkezéskor pedig tüzérségi lövedékeket lőttek ki az orosz vezető tiszteletére.

Abu-Dzabi felett az orosz trikolor színeire festették az eget az elsuhanó harci repülők.

Idén ez a második elnöki találkozó. Az előző júniusban a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében valósult meg, amelyen az Egyesült Arab Emírségek tiszteletbeli vendégországi státusban képviseltették magukat.

Putyin az Abu-Dzabiban folytatott tárgyalások után Rijádba indul, ahol a tervek szerint találkozik Mohammed bin Szalmán Al Szaúddal, Szaúd-Arábia koronahercegével és a Minisztertanács elnökével.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak nyilatkozik Pekingben 2023. október 18-án (Fotó: MTI/AP/Kreml/Szergej Gunejev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.