Áradás: Közép-Németországban mindent elöntött a víz

A térségben riasztások vannak érvényben, a meteorológiai szolgálatok folyamatos esőzésekre figyelmeztettek.

Forrás: Focus Online2024. 01. 03. 16:32
Floods in Rhineland-Palatinate
Floods in Rhineland-Palatinate 03 January 2024, Rhineland-Palatinate, Altenglan: A woman uses a smartphone to photograph the flooding of the Glan in Altenglan-Patersbach in the morning. Photo: Harald Tittel/dpa (Photo by HARALD TITTEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Harald Tittel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzoltóság teljes készültségben van a régióban, karácsony óta a Mansfeld-Südharz járás környékén mindenhol árad: talajvíz és árvíz egyaránt veszélyezteti a helyi lakosságot – tudósít a Focus német hetilap hírportálja.

Az esőzések folyamatosak, az időjárás nem javul, így nehéz helyzetbe kerültek a területen élők. Peter Kohl, Südharz település polgármestere leszögezte:

A meder túltelített, kifolyik a víz. Az áramlási sebességgel a felső határon vagyunk.

 

Az áradás miatt a pincéket ellepte a víz, a közlekedés pedig ellehetetlenült a régióban. A bennungeni mérőállomáson 4-es fokozatú riasztást jelentettek be.

Helme helyzetéről a polgármester így nyilatkozott:

Ha több lesz a víz, akkor ki kell kapcsolnunk az áramot. Senkit sem hagyunk magára.

A tűzoltóság továbbra is figyeli a gátakat, hogy megelőzze a további katasztrófát. Az árvíz a helyi lakosságot is megviselte, amely nehezen birkózik meg a helyzettel.

Borítókép: Németországi áradások (Fotó: AFP/DPA/Harald Tittel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.