Csattanós választ küldött az ukránoknak az orosz külügy

Az orosz külügyi szóvivő arcpirító megjegyzéssel szúrt oda.

2024. 01. 20. 20:49
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nekünk adott képességek mellett az ellentámadás még mindig sikeres. Természetesen nem minden megy úgy, ahogyan szerettük volna, de apránként felszabadítjuk a földünket. Az oroszok megpróbálnak úgy tenni, mintha az ellentámadás kudarcot vallott volna. Ez nem igaz – jelentette ki Andrij Jermak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetője a Le Figaro francia lapnak, amikor az orosz–ukrán háborúról kérdezték.

 

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő az interjúra reagálva a Telegram-csatornáján keresztül üzent az ukránoknak és Volodimir Zelenszkijnek. Azt írta az orosz–ukrán háború nagy ellentámadásáról:

Elfelejtette hozzátenni, hogy Oroszország számára sikeres.

Jermak egyébként az interjúban megismételte a mára már „ukrán mantrának” is csúfolt gondolatmenetet, miszerint Oroszország el akarja foglalni a többi országot is Ukrajna után.

A világot új konfliktusok fogják megrázni, és nem csak Európában. Sok létező konfliktust Oroszország indított el. Az ukrajnai háború megmutatta, hogy nincsenek többé helyi háborúk. Minden háború hatással van a világ összes országára

– magyarázta az ukrán Elnöki Hivatal vezetője a francia lapnak.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Forrás: MFA Russia/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.