Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Migránsok hurcolják vissza a halálos betegséget a kontinensre

Egyre növekszik a tuberkulózisos betegek száma Kanadában, amiről a migránsok tehetnek.

2024. 03. 13. 21:05
koronavírus, maszk Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Öt év után először 21 tuberkulózisos esetet jelentettek a Montreali Regionális Közegészségügyi Minisztériumnak. – Úgy gondolom, hogy Montrealban a tuberkulózis újjáéledését láthatjuk, hiszen hetente több új esetet is regisztrálnak – adta hírül az egyik kanadai kórház orvosa, Karl Weiss, aki hozzátette, hogy a kórházában diagnosztizált emberek gyakran külföldről érkeznek, ezért megfigyelés alatt kell tartani őket. A legtöbb tuberkulózisos beteget kórházban kell tartani, és több napig, sokszor hetekig el kell őket különíteni, hogy elkerüljék a betegség terjedését.

A Montreali Regionális Közegészségügyi Minisztérium elismerte, hogy több tuberkulózisos esetet regisztráltak az elmúlt hetekben, ám úgy ítélte meg, hogy még mindig túl korai járványról beszélni.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a 2023-as COVID–19 után a második vezető fertőző halálok a tuberkulózis.

Világszinten az esetek kétharmada nyolc országban összpontosul: Indiában, Indonéziában, Kínában, a Fülöp-szigeteken, Pakisztánban, Nigériában, Bangladesben és Dél-Afrikában.

Jelenleg Montrealban a betegség által érintett emberek körülbelül kilencven százaléka külföldön született

 – jelentette ki Geneviève Paradis, a Center-Sud-de Integrált Egyetemi Egészségügyi és Szociális Szolgáltatási Központ szóvivője.

Fotó: Újabb veszélyes betegség kezd elhatalmasodni a migránsok miatt (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.