Tanúvallomásra hívta Joe Bident a képviselőház republikánus bizottsági elnöke

Tanúskodni hívta Joe Biden elnököt az ügyében zajló kongresszusi vizsgálatot vezető republikánus képviselőházi bizottsági elnök, James Comer pénteken.

Forrás: MTI2024. 03. 29. 6:17
BIDEN, Joe
Washington, 2024. március 18. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a nõk hónapja alkalmából adott, Womens History Month elnevezésû fogadáson a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2024. március 18-án. Az Egyesült Államokban 1987 óta minden év márciusában megünneplik a nõk történelemhez, kultúrához és társadalomhoz való, történelmi korszakokon átívelõ hozzájárulását. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A republikánus politikus levélben kérte fel részvételre az elnököt arra, hogy a hivatali eltávolítási eljárás (impeachment) elindításáról szóló vizsgálat keretében válaszoljon a kérdésekre a családjához érkezett nagy összegekkel kapcsolatban, illetve a politikai befolyással való visszaélésre vonatkozó gyanúról.

Ön többször tagadta szerepét a családja üzleti tevékenységében, de a bizottság birtokába került bizonyítékok – köztük banki iratok és tanúvallomások – teljesen ellentmondanak az ön álláspontjának ebben az ügyben

− fogalmazott James Comer az elnök számára küldött meghívásban, amely 24 millió dollárt jelölt meg azon összegként, ami Joe Biden családjához különböző külföldi ügyletek keretében érkezett.

A vizsgálóbizottság előtt a múlt héten többek között megszólalt Tony Bobulinski, Hunter Biden, az elnök fiának korábbi üzlettársa, aki valótlan állítással vádolta Joe Bident. A Fehér Ház szóvivője, Ian Sams korábban elítélte a képviselőházi vizsgálatot, és azt írta, hogy a vizsgálat semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni az elnökkel szemben. 

James Comer tisztában van azzal, hogy húsznál több tanú vallomásban nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok elnöke nem tett semmi rosszat

− fogalmazott a fehér házi szóvivő.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.