A „szlovén Trump” érkezik a CPAC-re

Janez Jansa volt miniszterelnök is segít megvalósítani a liberálisok rémálmát – áll az Alapjogokért Központ közleményében.

2024. 04. 18. 18:27
JANSA, Janez; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnököt, a legerősebb ellenzéki erő, a Szlovén Demokrata Párt elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 19-én. Fotó: Benko Vivien Cher Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb előadót jelentett be az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán: a közlés szerint Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök is felszólal a jövő héten Budapesten megrendezendő CPAC konferencián. A közleményben „szlovén Trumpként” utaltak a politikusra.

Janez Jansa volt miniszterelnök is segít megvalósítani a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi együttműködését. Együtt lecsapoljuk a mocsarat!

– írta az Alapjogokért Központ.

A 65 éves Janes Jansa évtizedeken át szolgálta hazáját a kormány tagjaként: 2020 és 2022 között, valamint 2012 és 2013 között miniszterelnöke volt Szlovéniának, 2000-ben pedig közel fél évig védelmi miniszter volt. A politikus vezeti továbbá a legerősebb ellenzéki erő, a jobboldali Szlovén Demokrata Pártot (SDS).

Janez Jansa az elmúlt években számos alkalommal járt Magyarországon: tavaly augusztusban Orbán Viktor miniszterelnök fogadta a karmelita kolostorban, májusban pedig részt vett a 2023-as CPAC-n.

A szlovén politikus több témában is hasonlóan gondolkodik, mint a magyar miniszterelnök. Janez Jansa például úgy látja, hogy a migráció társadalmi, gazdasági és biztonsági probléma, és a legtöbb „ember, akivel találkozunk, nem azért jön [Európáb], hogy jobb életet keressen a családjának, hanem azért, hogy valaki más költségén éljen”.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnököt, a legerősebb ellenzéki erő, a Szlovén Demokrata Párt elnökét (b) a karmelita kolostorban 2023. augusztus 19-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.