Az Európai Parlament baloldala nem engedte, hogy a betiltott konferencia ügye napirendre kerüljön

A baloldal szerint szóra sem érdemes a cenzúra.

2024. 04. 22. 19:28
An MEP votes by a show of hands during a plenary session in Strasbourg (Photo: MTI/EPA/Julien Warnand)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NatCon konferencia – amelyet jogi és fizikai eszközökkel is megpróbáltak elgáncsolni – beírta magát a történelembe. A baloldal súlyos hibát vétett és a választásokhoz meglehetősen közel mutatta ki foga fehérjét.

A jobboldal megpróbálta a ciklus utolsó strasbourgi plenáris ülésének napirendjére venni a témát, amelynek jelentőségét alátámasztja az azt övező kiemelt nemzetközi médiafigyelem és a legmagasabb politikai szintekről kiváltott reakciók is. Utóbbi alatt sorolhatjuk akár Orbán Viktor, Giorgia Meloni vagy éppen Alexander De Croo miniszterelnök reakcióit. Mindennek ellenére a Brüsszelt birtokló baloldal leszavazta, hogy a témát megvitathassák az Európai Parlament ülésén.

A kezdeményezés Nicola Procaccini olasz konzervatív képviselőtől érkezett, azonban 191, többnyire baloldali képviselő ellenezte a napirend módosítására való javaslatot.

Az esetre László András, a Fidesz–KDNP EP-listájának tizedik helyén szereplő jelölt is reagált az X-csatornáján. A jelölt szerint a politikai baloldal nem hajlandó beszélni a szólásszabadságról és a múlt heti botrányról, hisz „nem zavarja őket a konzervatív gondolatok cenzúrázása”.

Szavazzuk ki őket június 9-én!

– írja László András.

Borítókép: Egy európai parlamenti képviselő kézfeltartással szavaz a parlament plenáris ülésén, Strasbourgban (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.