Brüsszel egy csodálatos nappal ajándékozta meg Orbán Viktort, olvasható a német lapban

A Süddeutsche Zeitungban megjelent publicisztika szerint a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencián konkrét formát öltött a magyar miniszterelnök eurokráciáról alkotott ellenségképe.

Forrás: Mandiner2024. 04. 18. 9:44
HAVASI Bertalan; ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2024. április 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik Brüsszelben, a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) második napján, 2024. április 17-én. Orbán Viktor mögött Havasi Bertalan, a kormányfõ sajtófõnöke. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi egy igazán csodálatos nap volt Orbán Viktornak. A brüsszeli eurokráciáról alkotott ellenségképe, amely állítólag mindenkit balra és zöldre akar átnevelni az Európai Unióban, és el akarja hallgattatni a hozzá hasonló kritikus elemeket, hirtelen konkrét formát öltött – áll a Süddeutsche Zeitungban megjelent véleménycikkben.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) Yoram Hazony filozófussal, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetőjével folytatott pódiumbeszélgetésén a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencián (NatCon) Brüsszelben a rendezvény második napján, 2024. április 17-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
Orbán Viktor miniszterelnök (b) Yoram Hazony filozófussal, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetőjével folytatott pódiumbeszélgetésén a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencián (NatCon) Brüsszelben a rendezvény második napján, 2024. április 17-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Josef Kelnberger felidézte a brüsszeli Nemzeti Konzervatívizmus Konferencián (NatCon) történteket, amelyen 

a baloldali városvezetés és a radikális, Európa nagyvárosaiban rendszeresen randalírozó Antifa mozgalom tagjainak minden próbálkozása ellenére felszólalhatott Orbán Viktor.

A szerző publicisztikájában azt írta, a jobboldaliak most „játszhatják az áldozatot”, majd felsorolta, hogy többek között a belga, a brit és az olasz kormányfő is elfogadhatatlannak nevezte, hogy Brüsszel szocialista városvezetése alkotmányellenes eszközökkel akarta megakadályozni a konferencia megtartását – szúrta ki a Mandiner.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a Politico brüsszeli hírportál szerint is öngól volt a brüsszeli NatCon konzervatív konferencia vegzálása, de természetesen nem a szólásszabadság súlyos megsértését találták problémásnak. A portál cikkében az olvasható, hogy a három kerületi polgármester fontoskodása „olyan muníciót adott az Európai Unió fő kritikusainak kezébe, amiről nem is álmodtak két hónappal az európai választás előtt”.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik Brüsszelben, a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) második napján, 2024. április 17-én. Orbán Viktor mögött Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.