Határozott üzenetet küldött az orosz külügyi szóvivő

Egy dróntámadásra reagált Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Forrás: Lenta2024. 04. 06. 15:06
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova provokációnak nevezte egy kamikazedrón támadását, amely egy Dnyeszteren túli katonai egység területét támadta meg

Április 5-én egy kamikazedrón megtámadta a pridnesztrovi katonai egységet, aminek következtében a radarállomás megsérült. Ezt az incidenst egy újabb provokációnak tekintjük, amelynek célja a Dnyeszteren túli régió körül kialakult amúgy is feszült helyzet súlyosbítása – idézi a hírügynökség Zaharova hivatalos közleményét.

 

A Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság Állambiztonsági Minisztériuma (PMR) április 5-én egy pilóta nélküli légi jármű támadásáról számolt be a Honvédelmi Minisztérium radarállomása ellen. „Ma 14.35-kor egy kamikazedrón megtámadta a PMR védelmi minisztérium katonai egységét a Rybnitsa régióban, hat kilométerre a Dnyeszteren túli–ukrán határtól.” A csapás célpontja az osztály tájékoztatása szerint egy radarállomás volt, amely kisebb károkat szenvedett.

Március elején drón támadott meg egy katonai egységet a Dnyeszteren túli Tiraszpolban. Helyi újságírók szerint az el nem ismert köztársaság fővárosában történt incidensnek nem volt halálos áldozata. A dróntámadás után azonban leégett egy, a repülőtéren parkoló helikopter.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Forrás: MFA Russia/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.