Szijjártó Péter: A horvátországi magyarok ismételten erőt mutattak

A magyar külgazdasági és külügyminiszter gratulált Jankovics Róbertnek, és sok sikert kívánt a magyar érdekek képviseletéhez.

Forrás: Facebook, MTI2024. 04. 18. 7:57
SZIJJÁRTÓ Péter
Hungary's Minister of Foreign Affairs and Trade Peter Szijjarto at a press conference with Danish Foreign Minister Lars Lokke Rasmussen in Copenhagen on April 15, 2024 (Photo: MTI/EPA/Ritzau/Ide Marie Odgaard)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A horvátországi magyarok ismételten erőt mutattak, így Jankovics Róbert lesz a harmadik legnagyobb legitimációval rendelkező képviselő a horvát parlamentben” – írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön közösségi oldalán.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán gratulált Jankovics Róbertnek, és sok sikert kívánt a magyar érdekek képviseletéhez.

Mint arról korábban már beszámoltunk, szerdán tartottak parlamenti választást déli szomszédunknál. A leadott szavazatok 90 százalékos feldolgozottságánál is vezet a jobboldali kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) a Szociáldemokrata Párttal (SDP) szemben − közölte a horvát választási bizottság. A HDZ kihirdette győzelmét, de nem szerzett abszolút többséget, így koalíciós partnert kell találnia.

A horvát parlament nyolc mandátumot a nemzeti kisebbségeknek tart fenn.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Lars Lokke Rasmussen dán külügyminiszterrel közösen tartott sajtóértekezleten Koppenhágában 2024. április 15-én (Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Ide Marie Odgaard)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.