Szijjártó Péter tiszta vizet öntött a pohárba + videó

Erős európai integrációra van szükség, amely erős tagállamokon alapszik.

2024. 04. 20. 9:21
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb vita az Európai Unióban jelenleg a szuverenisták és a föderalisták között zajlik, erről beszélt Szijjártó Péter egy televíziós interjúban. 

Mi, akik a szuverenista táborba tartozunk, azt mondjuk, hogy nem szabad több hatáskört Brüsszelbe vinni a tagállamoktól, mert az a szuverenitásunk nagy részének feladásával járna

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter szerint inkább egy erős európai integrációra van szükség, amely erős tagállamokon alapszik. Jelenleg ugyanis Brüsszel több hatáskört is el akar venni a tagállamoktól.

Mi ezt nem támogatjuk. Ezért azt reméljük, hogy a következő európai parlamenti választásokon a szuverenista politikai erők, a szuverenista politikai pártok nagyarányú győzelmet aratnak majd

– tette hozzá a miniszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.