Voodoo, nemi erőszak, agresszió – véget ért egy nigériai bűnbanda története

Bíróság elé állították egy nigériai bűnbanda tagjait, akik Franciaországban tartottak fogva és erőszakoltak meg nőket.

Forrás: Le Figaro2024. 04. 08. 17:58
bilincs
Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erőszakos módszereket alkalmazó nigériai bűnbanda tagjai álltak bíróság elé Franciaországban. A bűnlajstromuk rettentő hosszú a nemi erőszaktól kezdve a prostitúcióra kényszerítésen át, és illegális bevándorlók határon átcsempészése is szerepel a listán. A most bíróság előtt állók magukat a „Baga Nyíl” tagjainak hívatták.

A piros ruhájukról beazonosítható banda egy egykori nigériai diáktestvériségből alakult át az évek során egy hierarchikus és strukturált bűnszervezetté, saját szabályokkal és rítusokkal. A különösen brutális módszerekkel működő maffia ma már széles körben meghonosodott Marseille-ben.

Nigériai migránsokat is becsempésztek Franciaországba, sokakat közülük prostitúcióra kényszerítettek.

A lányok futtattói egy sajátos módszert alkalmaztak, hogy félelemben tartsák őket, a „djoudjou” -tól való félelmet használták ki. Ez egy Nigériában gyakorolt ​​rítus, amelynek az a veszélye, hogy a „nem megfelelő viselkedést” az áldozatok családján megtorolhatják. Ezek olyan szertartások, amelyek a voodoo kultuszokon alapulnak, többek közt vért is vettek a nőktől és varázsigéket használtak. Az áldozatok rettegtek, hogy nem csak nekik esik bántódásuk, ha beszélnek, hanem a családtagjaiknak is.

A mostani bírósági tárgyaláson már ítéletet is hoztak. Súlyos, tíz évig terjedő börtönbüntetést kértek a vádlottakra tavaly novemberben, az első tárgyalás napján. „Nem fogja felszámolni a nigériai maffiát, de ez a nyomozás lelassította a fejlődésüket” – indokolta Marion Luna vádiratában.

Borítókép: Brutális módszerekkel uralták le az áldozataikat a bűnözők (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.