Bajban van Biden: Trump egyre népszerűbb a fekete szavazók körében is

Egy új közvélemény-kutatásból kiderült, hogy Donald Trump támogatottsága a fekete amerikaiak körében több mint kétszeresére nőtt a 2020-as választások óta.

2024. 05. 19. 5:50
Donald Trump korábbi amerikai elnök 
Donald Trump korábbi amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy új közvélemény-kutatásból kiderült, hogy Donald Trump támogatottsága a fekete amerikaiak körében több mint kétszeresére nőtt a 2020-as választások óta. A CNN felmérése szerint 

Trump támogatottsága a fekete szavazók körében a 2024-es választási ciklusban eddig 22 százalékos, szemben a 2020-as ciklus idején mért kilenc százalékkal.

Biden támogatottsága ezzel szemben zuhant, a 2020-as választási ciklus idején mért 81 százalékról 69 százalékra esett vissza. A CNN tudósítója „történelmi” különbségnek nevezte a két jelölt közötti különbséget, és potenciálisan a „legjobb teljesítménynek nevezte egy republikánus jelölt számára a fekete szavazók körében” az 1960-as évek óta.

Ez egy valóban történelmi különbség lehet, ami meglehetősen aggasztó jel a Biden-kampány számára

– tette hozzá. 

A The Post Millennial amerikai hírportál emlékeztet, hogy Biden most, hogy megpróbáljon javítani támogatottságán, határozatlan időre elhalasztotta a mentolos cigaretták betiltását, amit sok fekete vezető rasszista indíttatású törekvésként bírált, mivel felmérések szerint a fekete dohányosok több mint 80 százaléka használ mentolos cigarettát.

Biden emellett a Brown kontra oktatási tanács ügy évfordulója alkalmából egy sor eseményt tervezett, amelyek során ellátogat Martin Luther King Jr. alma materébe, a Morehouse College-ba, hogy elmondja a végzős évfolyam diplomaosztó beszédét, és az Afroamerikai Történelem és Kultúra Nemzeti Múzeumában is beszédet mondott.

Borítókép: Donald Trump korábbi amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.