Békepárti vezetők kellenek Brüsszelbe – hangoztatta Menczer Tamás + videó

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója leszögezte, az orosz–ukrán háború „nem a mienk”.

Forrás: MTI2024. 05. 04. 18:39
MENCZER Tamás
Menczer Tamás, a Fidesz képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 15-én. Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békepárti és szuverenista vezetők kellenek a tagállamok élére és június 9-én Brüsszelbe – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban. Menczer Tamás szerint a NATO és az európai vezetők is egyre inkább azt mondják, hogy „ez a mi háborúnk”, ami azt is jelenti, hogy „ezt addig akarják folytatni, amíg meg nem nyerik”, amíg Ukrajna nem győz, és az „oroszokat kiverik” Ukrajna területéről.

A magyar kormány azonban azon az állásponton van, hogy ez nem a mienk, és senki sem nyer, ezért nem szabad folytatni

– jelentette ki.

A politikus a korábban külügyi államtitkárként általa látott jelentésekre hivatkozva azt mondta, mindenki, a NATO és az európai politikai vezetők is tudják, hogy Ukrajna nem fogja megnyerni ezt a háborút, ennek ellenére különböző politikai és gazdasági érdekek miatt folyamatosan a háborút tolják tovább és tovább. Ezért kellenek békepárti és szuverenista vezetők a tagállamok élére is, és Brüsszelbe is – hangoztatta Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás, a Fidesz képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 15-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.