Exkluzív: megkérdeztük a kínai nagykövetség sajtóattaséját Hszi Csin-ping menüjéről

A kínai elnök állítólag rajong a helyi specialitásokért, amiket kiváló magyar borokkal kísérhet majd.

Forrás: mindmegette.hu2024. 05. 09. 13:38
ORBÁN Viktor; HSZI Csin-ping; LÉVAI Anikó; PENG Li-jüan
A kínai elnök Budapesten Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapestre érkezett Hszi Csin-ping. A Mindmegette.hu portál pedig információkat közölt azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a menüje a kínai elnöknek, amíg hazánkban tartózkodik. A Magyar Nemzet ezzel kapcsolatban megkereste a kínai nagykövetség sajtóattaséját, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az információkat.

Sulyok Tamás köztársasági elnök (j) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnököt a Sándor-palota Mária Terézia-szalonjában 2024. május 9-én. MTI/Bruzák Noémi
Sulyok Tamás köztársasági elnök (j) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnököt a Sándor-palota Mária Terézia-szalonjában 2024. május 9-én. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A díszvacsorán, amit Orbán Viktor miniszterelnök szervez Hszi Csin-ping tiszteletére, főként tradicionális fogásokból válogathatnak majd a vendégek, hiszen úgy hírlik, hogy a Kínai Népköztársaság elnöke rajong a helyi specialitásokért, amiket kiváló magyar borokkal kísérhet majd.

A menü része lehet a tavaszi töltött káposzta mangalicával, kakasleves, borjúsült Kedvessy módra, s nem maradhat el a Gundel-palacsinta sem.

A Viággazdaság szúrta ki, hogy a kiadós magyaros menü után Hszi Csin-pinget egy különleges és egyedi herendi porcelánnal is megajándékozzák, budapesti látogatása során pedig a Hiltonban fog megszállni, aminek egy részét a hírek szerint már teljesen kiürítettek és átvizsgáltak.

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő és Hszi Csin-ping kínai elnök (középen, j-b) a Budavári Palota Oroszlános udvarában tartott fogadáson 2024. május 9-én. Mellettük Peng Li-jüan, a kínai államfő (b) és Lévai Anikó, a magyar miniszterelnök (j) felesége (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)


 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.