Iszlamistáktól rettegnek a szomszédunkban

Ausztriában attól tartanak, hogy radikálizálódnak az ottani muszlimok.

2024. 05. 02. 19:49
Több tízmillió illegális migráns jutott be az Európai Unió területére 2015 óta (Fotó:AFP/JOSE JORDAN)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi nagy tüntetések után –  amelyeken a muszlimok nyíltan követelték, hogy az országot alakítsák át demokráciából iszlám kalifátussá – Ausztriában is attól tartanak, hogy radikalizálódnak az ottani muszlimok

Hannes Amesbauer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) biztonsági szóvivője szerint

az osztrákok hamarosan idegenek lesznek a saját országukban.

Egy pillantás a számokra őt igazolja: míg 1981-ben a muszlimok aránya Ausztriában mindössze egy százalék volt, azóta drámaian megnőtt. 2001-ben az Ausztriában élők 4,2 százaléka volt muszlim, 2021-re ez az arány csaknem megduplázódott, és elérte a 8,3 százalékot. Ez derül ki az osztrák statisztikai hivatal adataiból.

Bécsben még drámaibb a helyzet, ahol 14,8 százalék, vagyis majdnem minden hetedik lakos muszlim. Hozzátette:

Ez a növekedés riasztó – és a kormány mégsem akar hallani arról, hogy felső határt szabjunk a befogadott migránsok számában.

Az FPÖ felidézte, hogy egyedül Herbert Kickl egykori belügyminiszter, az FPÖ elnöke érte el, hogy jelentősen csökkenjen az érkező migránsok száma. Amesbauer teljes fordulatot sürgetett a menekült- és migrációs politikában, ami szerinte a néppárt kormányzásával nem lehetséges. 

Amíg a briteknél már legalább megpróbálják helyrehozni a korábban okozott károkat a migrációs politikában a Ruanda-tervvel, addig Ausztriában továbbra is virágzik az illegális migráció – erről már Harald Vilimsky, az FPÖ európai parlamenti képviselője beszélt egy kampányrendezvényen.

Borítókép: Több tíz millió illegális migráns jutott be az Európai Unió területére 2015 óta (Fotó:AFP/JOSE JORDAN)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.