Macron EP-listavezetője kiszervezné a migrációt Közép-Európába

Valérie Hayer, az Emmanuel Macron francia elnök fémjelezte Reneszánsz párt európai parlamenti listavezetője kiszervezné a migrációt Közép-Európába.

Forrás: MTI, Mandiner2024. 05. 04. 13:44
null
Párizs, 2024. április 30. Migránsok összeszedik holmijukat az egyik párizsi migránstábor, a Saint Gervais-templom és a városháza közötti felszámolásakor, 2024. április 30-án. MTI/AP/Michel Euler Fotó: Michel Euler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jordan Bardella, a jobboldali Nemzeti Összefogás listavezetője és Valérie Hayer csütörtökön a francia BFMTV-n vitázott, és szóba került a bevándorlás kérdése is – szúrta ki a Mandiner.

Valérie Hayer – mint írták – szóba hozta Magyarországot és más közép-európai országokat is. Szerinte más országoknak is ki kell venniük a részüket [a szolidaritási mechanizmusból]). 

Miért mindig szisztematikusan Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket

 – tette fel a kérdést, majd úgy folytatta: 

Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak? A románoknak? A lengyeleknek? […] Ez lenne a szolidaritás

 – idézték a politikust.
A Mandiner azt írta: Valérie Hayernek nem ez volt az első olyan alkalma, amikor Magyarországgal kapcsolatban tett „felháborító kijelentéseket”. Januárban, rögtön azután, hogy frakcióvezetővé választották, kijelentette, hogy az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek az Alternatíva Németországnak pártot (AfD), a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) pártot és Orbán Viktort tartja. Arról is beszélt, hogy az európai döntéshozatalban el kell törölni a vétó intézményét, hogy azzal ne tudjon „visszaélni" a magyar miniszterelnök – olvasható a portálon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.