Megostromolták a Tesla berlini gyárát + videó

A rendőrök nem tudták megállítani a dühös tömeget.

2024. 05. 10. 17:04
Bővítenék a Tesla berlini gyárát, de a szélsőbaloldali szervezetek ezt megakadályoznák (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz szélsőbaloldali aktivista megrohamozta a Tesla berlini gigagyárát. A kék baseballsapkát és arckendőt viselő tüntetők áttörték a rendőrök sorait, akiknek nem sikerült megállítani őket, annak ellenére, hogy paprikasprayt használtak.

Helyszíni jelentések szerint több embert is letartóztattak a rendbontás során. Rendőrök és tüntetők egyaránt megsérültek a tömegverekedésben. Az őrjöngő tüntetők elérték ugyan a gyár bejáratát, de a létesítménybe nem sikerült bejutniuk. A szélsőbaloldali aktivisták a Tesla berlini gyárának bővítése ellen tüntettek.

Aktivisták az elmúlt hónapokban gyakran tüntettek a gigagyárnál, hogy megpróbálják megakadályozni az autógyár egyetlen európai üzemének bővítését.

Emlékezetes, a Tesla márciusban kénytelen volt felfüggeszteni a termelést a gyárban, miután egy gyújtogatás miatt megszűnt az áramszolgáltatás a létesítményben, valamint a helyi lakásokban és egy kórházban. Elon Musk vezérigazgató ökoterroristáknak nevezte az elkövetőket.

Borítókép: Bővítenék a Tesla berlini gyárát, de a szélsőbaloldali szervezetek ezt megakadályoznák (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.