Zelenszkij: Az ukránok csak imádságban térdelnek le és sohasem a megszállók előtt + videó

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap, az ortodox húsvét alkalmából arra szólította fel honfitársait, hogy imában egyesüljenek egymásért és a fronton lévő katonákért.

Forrás: MTI2024. 05. 05. 11:06
ZELENSZKIJ, Volodimir
Vilnius, 2024. április 11. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Három Tenger Kezdeményezés országainak csúcstalálkozójára érkezik Vilniusban 2024. április 11-én. A Három Tenger Kezdeményezést 2016 nyarán hívta életre a Balti-, az Adriai- és a Fekete-tenger közötti 12 európai uniós tagállam (Ausztria, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia és Szlovénia). MTI/EPA/Toms Kalnins Fotó: Toms Kalnins
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Imádkozzunk egymásért. Amikor mindannyian közelebb kerültünk egymáshoz, többé nem vagyunk idegenek egymás számára

 – mondta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett videóban Zelenszkij, aki hagyományos hímzett ukrán ingben és barnászöld színű nadrágban volt.

A kijevi, XI. századi Szent Szófia-székesegyház előtt állva Zelenszkij azt mondta, hogy Ukrajna most már 802 napja harcol Oroszország ellen a győzelemért.

Az ortodox keresztények, köztük az ukrajnai és az oroszországi ortodox egyház is ezen a hétvégén ünnepli a húsvétot, míg a legtöbb nyugati egyház március 31-én tartotta az ünnepet.

Zelenszkij imádságra szólított fel minden katonáért, akik a lövészárkokban ünneplik majd a húsvétot, hogy élve térjenek haza, valamint a földért és a népért, amelynek lelkét „nem lehet megtörni”, és amely – tette hozzá – egy napon a szabad Ukrajnát látja majd viszont.

Az ukránok csak imádságban térdelnek le és sohasem a megszállók előtt

 – hangoztatta.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Három Tenger Kezdeményezés országainak csúcstalálkozójára érkezik Vilniusban 2024. április 11-én. (Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.