A balkonról lőtte roma szomszédait

NT

2012. május 11., péntek 20:01

Egy 74 éves verebélyi nyugdíjas légpuskával lövöldözött a balkonjáról a roma szomszédokra. Bár az incidensről videofelvétel készült, a rendőrök először nem is akartak tudomást venni róla. Az ügyet két hete vizsgálják, vádat még nem emeltek – írja az Újszó.com szlovákiai magyar hírportál.

Az idős férfi régóta konfliktusban állt a roma szomszédokkal, április 27-én az hozta ki a sodrából, hogy a ház előtt összegyűlt romák túl hangosak voltak. A balkonról éles tölténnyel kezdett lövöldözni rájuk, de szerencsére senkit nem talált el.

Egyikük a mobiltelefonjával rögzítette a történteket, ám a kihívott járőrök nem vették el a férfi fegyverét. Azt állítják, amikor ott jártak, nem volt tudomásuk a légpuska használatáról, azt hitték ez is csak egy szokásos veszekedés, és figyelmeztették a feleket, hogy hagyják abba – írja cikkében a hírportál.

A hivatalos jegyzőkönyvben az áll, hogy csak 22 óra után telefonált be az egyik közelben lakó a rendőrségre, hogy a nyugdíjas férfi romákra lövöldöz, és késsel kergeti őket. A tanúk mind azt vallották, a lövöldözés délután óta tartott, és a videofelvételen is látszik, hogy világos nappal van. „Amikor látta, hogy felveszem a mobilommal, rám is célzott” – mondta az iskolás fiú, aki a felvételt készítette. Azt, hogy késsel üldözte, szidalmazta, és azzal fenyegette a romákat, hogy megöli őket, a többi szomszéd is hallotta, bár senki nem merészkedett ki a folyosóra. „A rendőrök előtt is elmondta, hogy ki fog irtani bennünket, ők pedig jót nevettek” – állítja az egyik roma, Ján Bandry.

A cikk kitér rá, hogy a nyugdíjas lövöldözőt a késes üldözést követően kihallgatták és megszondáztatták, a véralkoholszintje 1,06 ezreléknyi volt. Eljárás még most sem folyik ellene, a rendőrség csupán veszélyes fenyegetés ügyében vizsgálódik.

Renáta Cuháková, a nyitrai kerületi rendőrkapitányság szóvivője közlése szerint a nyomozó most hasonlítja össze az egyes tanúvallomásokat, valamint a térfigyelő kamerák felvételeit és az említett mobilvideót. Ha a férfi vétkesnek bizonyul, egyévi börtönbüntetéssel sújtható.

Forrás: ujszo

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.