A belgák is idegengyűlölő honlapot indítottak

LM

2012. április 10., kedd 18:01, frissítve: kedd 19:02

Hollandia után a belgiumi Antwerpenben is létrehoztak olyan idegengyűlölő honlapot, amely a bevándorlók „feljelentésére” biztosít lehetőséget.

Az internetes fórumot megteremtő, szélsőjobboldali irányultságú Vlaams Belang (Flamand Érdek) nevű párt flandriai parlamenti frakcióvezetője, Filip Dewinter azzal indokolta a lépést, hogy a Belgiumban menedéket kérőknek csak mintegy egynegyede kapja meg az igényelt státuszt, hiszen a túlnyomó többségük nincs üldöztetésnek kitéve hazájában, csupán „gazdasági menekült”. Dewinter szerint a honlap arra szolgál, hogy az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket – társadalombiztosítási csalást, feketefoglalkoztatást és akár súlyosabb eseteket is – legyen hol névtelenül bejelenteni.

A flamand nacionalista politikus kiadta a jelszót, hogy az illegális bevándorlókat haza kell zsuppolni, semmi keresnivalójuk nincs Flandriában. Azt állította, hogy a kormányzat a szőnyeg alá söpri a problémákat, és hogy pártja a tények összegyűjtésével az illegális bevándorlás „fekete könyvét” kívánja összeállítani. Dewinter szerint a http://meldpuntillegaliteit.be adatait a rendőrségnek is továbbítani fogják.

Belgiumban a szövetségi kormány nincs ráutalva a szélsőségesek támogatására, de a holland és a francia nyelvű országrész kettészakítására törekvő flamand nacionalisták körében van táptalaja az erőteljes bevándorlóellenességnek.

Hollandiában a kelet-európaiakat gyűlölik

 

Korábban nagy felháborodást váltott ki Hollandiában és Közép-Európában, hogy a Geert Wilders vezette, szélsőséges PVV párt létrehozott egy olyan honlapot, amelyen azt lehet bejelenteni, ha hollandok rovására kelet-európaiakkal töltenek be munkahelyeket. A jobboldali liberális holland kormány elhatárolódott ugyan a PVV akciójától, de nem volt hajlandó azt kifejezetten elítélni, mert a parlamentben szüksége van a kormányt kívülről támogató szélsőjobboldali képviselők voksaira is, pedig az oldal miatt az Európai Parlament is odapirított.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Közszolgálati gyűlölet

A Magyar Nemzet korábban arról számolt be: a holland közszolgálati rádió egyik suriname-i származású bemondója lefasiztázta és alja népségnek nevezte a magyarokat. Később egy tévéműsorban osztotta meg magvas gondolatait a rádiós.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.