A cél: Amerika nagyságának helyreállítása

BL

2012. augusztus 11., szombat 16:52, frissítve: szombat 17:34

Paul Ryant, az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága elnökét választotta alelnökjelöltjéül Mitt Romney, aki a Republikánus Párt nevében a Fehér Ház jelenlegi lakójának a hivatalos kihívója lesz.

Döntését Romney szombaton a virginiai Norfolkban jelentette be. Az eseményt kissé beárnyékolta a volt massachusettsi kormányzó egy nyelvbotlása, Romney ugyanis az Egyesült Államok leendő elnökeként mutatta be kiszemeltjét.

Elindítanák a növekedést

• A középosztály réme vagy ifjú zseni? – ki mit vár Paul Ryantől

Azzal, hogy a 42 éves, konzervatív wisconsini képviselőt emelte maga mellé, Romney ismételten hangsúlyozta, hogy az idei választás kulcskérdése a gazdaság, és egyúttal megnyugtatja a republikánus tábornak azt a részét, amely túlságosan mérsékeltnek tekinti a leendő elnökjelöltet. Ryan hátországa, Wisconsin emellett fontos „ingaállam”, amelyet mindkét nagy párt maga mellé kíván állítani.

Mitt Romney bemutatja Paul Ryant, leendő alelnökjelöltjét
Mitt Romney bemutatja Paul Ryant, leendő alelnökjelöltjét
Fotó: Europress/AFP

Romney a Republikánus Párt egyik szellemi vezetőjeként és elkötelezett katolikusként mutatta be jelöltjét. Kijelentette, hogy Ryannel együtt elindítja a gazdaság növekedését, és 12 millió munkahelyet fog teremteni. Az elnökjelölt-aspiráns az államadósság csökkentését, a kereskedelem fellendítését, az energetikai függetlenség megvalósítását, valamint „Amerika nagyságának” helyreállítását ígérte. Ismételten kilátásba helyezte Barack Obama elnök egészségügyi reformjának visszavonását és annak egy olcsóbb rendszerrel történő helyettesítését.

Csupán alelnök lenne

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

RyanRyan Obamát okolta a gazdasági talpra állás lassúságáért, és versenyszabadságot, egyúttal határozott és felelős vezetést ígért.

Fotó: Europress/AFP

Az Obama-kampánystáb szombaton kiadott reagálásában rámutatott, hogy Paul Ryan egy „radikális” és „hibás” gazdasági felfogás védelmezője. A közlemény szerint ez az előző republikánus vezetés által elkövetett „katasztrofális hibák” megismétléséhez vezetne, amelyek a deficit robbanásszerű növekedését és a gazdaság romba dőlését okozták.

Fotó: Europress/AFP

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.