A diszkóban ölték meg a válogatott kickboxost?

BL

2012. április 9., hétfő 19:17, frissítve: kedd 08:45

Ismeretlen tettesek megölték Tóth László „Dokyt” vasárnapra virradó éjszaka a szádelői diszkóban – adta hírül honlapján a Joj televízió portálja. A rendezvényen állítólag három férfi kötött a sportolóba, testvérébe és barátaiba.
Tóth holttestét hétfő reggel találták meg a rendőrök Szádelő közelében, a tragédia körülményei egyelőre tisztázatlanok, a pontos halálokot vizsgálják. Nem tudni, hogyan került oda, és hogy a verekedésben elszenvedett súlyos sérüléseibe halt-e bele. Lehetséges verzió az is, hogy Dokyt a támadói az autóból dobták ki – írja a Paraméter.sk. A Joj úgy tudja, a három támadó közül kettő roma.

A Joj TV információi szerint nem Tóthék kezdeményezték a verekedést, hanem a kidobó volt az, aki először arcon ütötte Dokyt. Azt követően ketten is csatlakoztak hozzá, és úgy megverték, hogy alig tudott felállni. A DJ és néhány további személy ezután a kultúrház egyik helyiségébe zárták, megelőzendő a további összetűzést, és hogy megóvják támadóitól. Azok azonban nem sokkal később rátörték az ajtót, Tóth László azonban már nem tartózkodott ott, elszökött az ablakon keresztül.

A Paraméter.sk információi szerint a rendőrség hétfő délután elfogta az állítólagos támadókat. A történtekre fény derülhet, ha vallomást tesz az ügyben Tóth László bátyja, akit szintén megvertek. Ő azonban nem sok mindenre emlékszik, annyit mondott, berakták egy autóba, és valahova elvitték, elvesztette az eszméletét, így nem tudja, mi történt a testvérével a továbbiakban.

Doky halálhírét hétfő délelőtt Peter Onuščák, a szlovák kickbox-szövetség elnöke erősítette meg az Új Szónak. „Szörnyű tragédia érte a sportágat. Csütörtökön még beszélgettünk, Doky éppen egy új szepsi tornaterem létrehozását tervezte, segítettem neki a projekt elkészítésénél. Saját klubja, a Doky Kickboxing Team egyre jobb eredményeket ért el. Tele volt tervekkel” – mondta megtörten Onuscák, aki hosszú éveken át Doky edzője volt a kassai Steel Transnál, s a szövetség vezetőségében is együtt dolgoztak.

Tóth László „Doky” 1978. július 11-én született. Az akciófilmek filmek hatására kezdett kickboxolni. A kassai Steel Trans kickboxklub versenyzője volt. Pályafutását majdnem derékba törte egy súlyos baleset, amely után kis híján amputálni kellett a lábát. Felépülése után visszatért a szorítóba, 2005-ben a pozsonyi rendezésű kontinensviadalon light-contactben Európa-bajnoki címet szerzett, semi-contactben pedig Eb-ezüstérmes lett. Világbajnokságokon kétszer volt második: 2003-ban light-contactben, tavaly pedig light-kickben. Sokszoros szlovák bajnok, számtalan világkupaérmet szerzett. Néhány éve Szepsin saját klubot alapított Doky Kickboxing Team néven, melyben főleg az utánpótlás nevelésére helyezte a hangsúlyt. Tavaly helyet kapott a szlovák kickbox-szövetség végrehajtó bizottságában, s a válogatott vezetőedzője lett. 2011-ben elért eredményeiért az év legeredményesebb kickboxolójának választották.

Forrás: ujszo, parameter.sk

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.