A forintra is hatással volt a „firewall” emelése

TK

2012. április 2., hétfő 08:05, frissítve: hétfő 11:06

Javuló nemzetközi befektetői hangulatban erősödött hétfő reggelre a forint a térségbeli devizákkal együtt.

Az eurót reggel hét óra után 294,49 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek délutáni 295,27 forintos árfolyammal szemben.

A befektetői kockázatvállalási hajlandóság erősödésével indult a hét a nemzetközi devizapiacokon az euróövezeti válságrendezés céljára rendelkezésre álló pénzalapok, a „firewall” hétvégi megemelésének köszönhetően.

Hasonlóképpen bizalomnövelő hatással volt a 11 havi csúcsra emelkedő márciusi kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index is, amely enyhítette a lassuló kínai gazdasági növekedés hátrányos világgazdasági hatásával szemben táplált piaci aggodalmakat.

A jen a főbb devizák széles körével szemben gyengült hétfő reggelre a japán jegybank negyedéves, „tankan” gazdaságihangulat-felmérésének elemzői várakozásoktól elmaradó eredményére.

A svájci frank hétfőn reggel 244,61 forint a péntek délutáni 245,21 forint után, a dollár jegyzése 220,72 forintra csökkent 221,40 forintról, a japán jen pedig 2,6595 forintra gyengült a péntek délutáni 2,6862 forintról.

A lengyel zloty 0,16 százalékkal 4,1414-es eurójegyzésre, a cseh korona 0,09 százalékkal 24,7835-ös eurójegyzésre erősödött, a román lej árfolyama nem változott, az eurót 4,3871 lejen jegyzik.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.