A Hit Gyülekezetének cége adja ki itthon Geert Wilders könyvét

Kuthi Áron, Földi Bence

2017. november 7., kedd 13:37, frissítve: kedd 20:38

„Halállistán – Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem” – ez lesz a magyar címe Geert Wilders nagy sikerű könyvének. A holland Szabadságpárt radikális jobboldali vezetője még 2012-ben jelentette meg anyanyelvén az iszlám szélsőségesek terjeszkedéséről és az azt alábecsülő Nyugat hanyatlásáról szóló művét.

A könyvben a holland bevándorlásellenesség, a jobboldali radikalizmus egyik első széles körben ismert alakjáról, a 2004-ben meggyilkolt Theo van Goghról és a személyét érintő halálos fenyegetésekről is ír, de olyan ritkán hallott narratívával is találkozhatunk a könyvben, mint hogy hogyan nyomják el a szélsőséges iszlamisták mérsékelt hittársaikat a Nyugaton.

A kötet magyar kiadásáról maga Wilders adott hírt még szeptember elején, amikor a Twitterre ezt írta: „Jó hír! Egy magyar kiadó szerződést kötött Halálra jelölve című könyvem magyar kiadására”. Két hónappal később ugyanő posztolta a könyv magyar borítóját, a képen jól látszik, hogy a Patmos Records lett a magyar kiadó.

A Patmos a Hit Gyülekezete érdekeltségébe tartozik, a gyülekezet vezetőjének, Németh Sándornak a könyvei mellett ők adták ki korábban Udo Ulfkotte összeesküvés-elméletektől sem mentes műveit is. A szintén a Hit Gyülekezetéhez közel álló ATV-n gyakran reklámozzák a Patmos által kiadott köteteket. Legutóbb a Donald Trump amerikai elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, Sebastian Gorka által írt A dzsihád legyőzése c. könyvről futottak szpotok a csatornán. Ugyancsak a Patmos kötelékébe tartozik a sokak szerint Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltségének végét okozó Zoom.hu-tulajdonos, Tarjányi Péter is, akinek több könyvét is a Hit Gyülekezete kiadója adta ki.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A rendkívül sokszínű szerzőgárdával kapcsolatos kérdést 2015-ben így válaszolta meg az Átlátszónak a Patmos: „Tiszteletben tartjuk szerzőink véleményszabadságát, és ahogy a múltban, úgy a jövőben is tervezünk kiadni olyan műveket, amelyek tartalmával nem feltétlenül értünk egyet.” Kerestük Wilders könyvével kapcsolatban a kiadót, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A holland politikus egyébként nem lehet ismeretlen a magyar olvasóknak, hiszen felesége magyar, idén nyáron a balatonfüredi hajókikötőben szelfizett, az év elején pedig Bunyós Pityuval – akit később vendégül látott a holland parlamentben is –, valamint a Nyírparasznya községtáblával fényképezkedett. Azért ott, mert onnan származik magyar felesége. Az idegenellenesként elkönyvelt politikus a Hollandiával vívott, mára elsimult diplomáciai csetepatéban a magyar kormány mellé állt.

A politikus a kötet hátlapján arról írt, Magyarország a második otthona, és hogy az iszlámkritikája miatt nemcsak ő, hanem felesége, Krisztina is veszélyben érezheti magát. „Magyarország nélkül a Nyugat már rég elbukott és megsemmisült volna. Valójában Magyarország, az egyik legrégebbi nemzet, a 14. század közepétől kezdve Európa fő védőbástyája volt az iszlámmal szemben” – áll a borítón.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.