A lány holtteste alatt feküdt a gyilkos magyar

Bűnösnek nyilvánították

NT

2012. július 18., szerda 23:00

Gyilkosságban mondta ki bűnösnek egy londoni bíróság azt a magyar állampolgárt, akit azzal vádoltak, hogy a londoni Heathrow repülőtér egyik szállodájában dolgozva megölte két kollégáját – jelentette szerdán a BBC.

A 32 éves Bán Attila a Radisson Edwardian szálloda recepciósa volt. A két áldozat egyike egy szintén magyar fiatalember, a másik egy 20 esztendős angol lány. A bűncselekmény tavaly augusztusban történt. A vádirat szerint a homoszexuális vádlott féltékenységből ölte meg magyar kollégáját és a fiatal angol nőt, mert azt feltételezte, hogy viszonyuk volt egymással.

Bán Attila „korlátozott beszámítási képesség állapotában elkövetett emberölésben” vallotta magát bűnösnek, a szándékos emberölést nem ismerte el, de a londoni központi büntetőbíróság az utóbbi, súlyosabb minősítést találta bizonyítottnak.

Az ügy bizarr momentuma, hogy Bán Attila mindvégig a tetthelyen, az alkalmazottak szállásának egyik szobájában volt a helyszíni szemle, a nyomok összegyűjtése és a patológiai vizsgálat alatt. Annak az ágynak az ágyneműtartójában rejtőzködött, amelyen a fiatal nő holtteste volt. A rendőrök távoztával előjött, és öngyilkosságot kísérelt meg.

Végül a két nap múlva visszatérő rendőrök bukkantak rá, miután Bán Attila az áldozatok megtalálásának másnapján azt írta angolul Facebook-oldalára, hogy „szeretnék felébredni ebből a rémálomból”, és ezt a munkatársai jelezték a hatóságoknak.

A tárgyalótermen kívül John Finch rendőrfelügyelő azt mondta a BBC-nek, hogy a nyomozók nem követtek el hanyagságot, amikor nem néztek bele az ágyneműtartóba, mert kulcsfontosságú bizonyíték semmisülhetett volna meg, ha felnyitják az ágyat.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.