Egy német férfi volt a münsteri merénylő, semmi nem utal terrortámadásra

MN

2018. április 7., szombat 19:28, frissítve: vasárnap 07:58

A Süddeutsche Zeitung, az NDR, a WDR, a FAZ és a Rheinische Post egybehangzó információi szerint a szombat délutáni münsteri gázolásos támadás elkövetője egy német férfi volt. A münsteri óváros egyik éttermének teraszára hajtó, legalább három ember halálát okozó elkövetőt a lapok szerint Jens R.-nek hívták, és pszichológiai problémákkal 2014-ben és 2016-ban is kezelték.

Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminiszter közlése szerint a támadást egy német férfi követte el, és egyelőre semmi nem utal iszlamista háttérre. A belügyminiszter az áldozatok számát is pontosította: ketten haltak meg, mielőtt a támadó öngyilkos lett.

Eközben a rendőrök kontrollált körülmények között felrobbantottak valamit a feltételezett támadó lakásának átkutatása során – írja a Rheinischer Post.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.