A németek féltik Timosenkót

WA

2012. április 27., péntek 15:22, frissítve: péntek 15:22

A Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnököt megvizsgáló német orvosok kételkednek abban, hogy a bebörtönzött politikus hátfájdalmait saját hazájában sikeresen kezelni tudnák.

Karl Einhaupl, a berlini Charité Egyetemi Kórház vezetője pénteken úgy fogalmazott; nem valószínű, hogy az ukrajnai Harkiv kórházában lefolytatott kezelés sikeres lenne, mert Ukrajna nem rendelkezik a megfelelő szakértőkkel. Einhaupl és csapata korábban megvizsgálta az intézmény adottságait. A német orvos egyben kizárta, hogy Timosenko szimulálna, s csak tettetné fájdalmait.

A német orvos elmondta: a pénteken éhségsztrájkba kezdett Timosenkót súlyos hátfájdalmak gyötrik. Hozzátette: a volt ukrán kormányfő visszautasította a kezelést, mivel „nem bízik az ukrán egészségügyi rendszerben”, attól tartva, hogy szándékosan megfertőzik őt.

A berlini kormány németországi kezelést ajánlott fel Timosenkónak.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.