A társulási megállapodás nem ajándék

KG

2012. szeptember 20., csütörtök 22:42

Az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodás nem valamiféle ajándék Ukrajnának, hanem mindkét fél számára előnyös szerződés – jelentette ki csütörtökön Konsztantyin Hriscsenko ukrán külügyminiszter.

A tárca vezetője a Korreszpondent ukrán hírportál szerint ígéretet tett arra, hogy az uniós képviselőkkel való találkozókon Kijev bizonyítani fogja tárgyalópartnereinek az említett megállapodás mindkét fél számára kölcsönös előnyeit. Kifejtette, hogy szerinte hibát követ el az EU azzal, hogy átpolitizálja a társulási megállapodás aláírásának kérdését.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke a múlt hét végén jelentette ki, hogy az Európai Unió egyelőre nem látja teljesülni azokat a feltételeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az unió aláírja a társulási megállapodást Ukrajnával. Sajnálatosnak nevezte, hogy az ukrajnai bírósági döntések – amelyek szavai szerint nem felelnek meg a nemzetközi normáknak – megakadályozták a két bebörtönzött vezető ellenzéki politikus, Julija Timosenko volt kormányfő és Jurij Lucenko volt belügyminiszter indulását az október 28-ai parlamenti választásokon.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.