Akkora hó esett Dublinban, hogy járatokat kellett törölni

2018. február 28., szerda 08:46, frissítve: szerda 09:04

Nyolc éve nem látott mennyiségű hó hullott Dublinban szerda reggelre. Az ír fővárosban reggel hét órakor már 10 centiméteres havat mért egyik ott élő olvasónk.

A dublini reptér egyelőre fogad és indít is gépeket, de a sűrű havazás és a fagyos idő miatt több járatot törölni kellett.

Dublin tömegközlekedésében is fennakadások vannak: a hatóságok már előző nap figyelmeztették a helyieket, hogy ha nem szükséges, ne üljenek autóba. Írországban ritkán esik a hó, a hatóságok épp ezért sincsenek felkészülve a hó eltakarítására, olvasónk szerint már most hatalmas a fejetlenség.

Írország keleti partján telente maximum 3-4 centiméter hó hullik.

 
Kifehéredett szerda reggelre Dublin
Olvasói fotó
 

Sűrű havazás bénítja meg Európa nagyvárosait is: Rómában hat éve nem esett a hó. A Szibéria felől érkező hidegfront azonban ide is szokatlan hideget és nagy havazást hozott. A mediterrán éghajlatú olasz fővárost megbénította a hó. Franciaország területének háromnegyedén rendeltek el a hideg idő miatt riasztást is. Ráadásul a Cote-d’Azurön és Korzika szigetén havazott is.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.