Az as-Shabaab több mint 150 tagja vesztette életét

MTI

2016. március 7., hétfő 22:27

Légicsapást mért az amerikai hadsereg a hét végén az al-Shabaab szélsőséges iszlamista csoport egyik kiképzőtáborára Szomáliában, a támadásban a terrorszervezet több mint százötven tagja vesztette életét – közölte hétfőn az amerikai védelmi minisztérium.

Jeff Davis, a Pentagon szóvivője azt mondta, az amerikai hírszerzés arról tájékoztatta a tárcát, hogy a csoport „nagyszabású támadást” készített elő, és veszélyt jelentett az Egyesült Államokra és az Afrikai Unió (AU) Szomáliában állomásozó katonáira.

A támadásban drónok és pilóta vezette harci gépek egyaránt részt vettek. A célpont a fővárostól, Mogadishutól mintegy 200 kilométerre fekvő „Raso” tábor volt, amelyet már több hete figyeltek. A terroristák a felkészítésük befejezte után induláshoz készülődtek, és ez nagy veszélyt jelentett – mondta Davis.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő al-Shabaab gyakran hajt végre terrortámadásokat Szomáliában, és célja, hogy megdöntse a nyugati hatalmak által támogatott kormányt. A mostani tervükről a szóvivő nem közölt semmit, de hangsúlyozta, hogy a légicsapás csökkenteni fogja képességüket a céljaik elérésére.

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.