Az Obama család Washingtonban marad

MTI

2016. március 4., péntek 22:37

Barack Obama pénteken közölte, hogy nem távozik Washingtonból, miután lejár elnöki megbízatása, felesége pedig egy lányok iskoláztatását segítő alapítvány munkájában vesz majd részt.

A jelenlegi elnök – aki az idei választáson már nem indulhat – Hawaiin született, és mielőtt a washingtoni Fehér Házba költözött, Chicagóban élt. Felesége, a first lady családja ugyanis chicagói.

„Pár évig Washingtonban maradunk” – osztotta meg terveit Obama a wisconsini Milwaukee egyik éttermében a helybéliekkel. A kötetlen és baráti csevegésről a kíséretében lévő újságírók adtak hírt több amerikai sajtóorgánumban is. Obama arról beszélt, hogy amíg kisebbik leánya, a 14 éves Sasha be nem fejezi a középiskolát – amely Washington egyik legnevesebb, legtekintélyesebb s egyúttal legdrágább oktatási intézménye –, az egész család a szövetségi fővárosban marad. Hogy utána mi lesz, „azt még nem találtuk ki” – mosolygott az elnök.

Obama azért látogatott Milwaukeeba, hogy gratuláljon a város vezetőinek, mert az Egyesült Államokban ebben a városban csatlakoztak a legtöbben az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási programhoz.

Barack Obama közben azon is dolgozik, hogy Chicagóban megnyissa kapuit a róla elnevezett elnöki könyvtár.

Michelle Obama, a first lady – aki a héten ünnepelte ötvenkettedik születésnapját – lányok iskoláztatását segítő alapítványban szeretne intenzívebb munkát folytatni. Róla azt jegyzik meg amerikai elemzők, hogy az elmúlt nyolc évben mindig olyan alapítványok munkájában vagy programokban vett részt, amelyek Obama elnökségének terveit szolgálták.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.