Azeri elnök: Magyarország az egyik legközelebbi barátunk

MN

2017. szeptember 13., szerda 14:55, frissítve: szerda 15:44

Ilham Alijev azeri elnök kedden vette át Szederkényi Viktor újonnan kinevezett bakui nagykövet megbízólevelét – írta az APA azeri hírügynökség.

A bakui nagykövetség honlapján közzétett tájékoztatás szerint Szederkényi Viktor szeptember 7-én adta át megbízólevelének másolatát Elmar Mammadjarovnak, Azerbajdzsán külügyminiszterének.

Alijev üdvözölte az Azerbajdzsán és Magyarország közti együttműködést. Úgy fogalmazott, Magyarország hazája egyik legközelebbi barátja és partnere, nemcsak Európában, hanem az egész világon. Kiemelte a kereskedelmi erőfeszítések növelésének szükségességét, és szavai szerint vannak lehetőségek egyebek mellett a beruházások, a közlekedés, a gyógyszeripar és a mezőgazdaság területén fennálló együttműködés fokozására. Az azeri elnök hozzátette: mindkét országban sor került olyan kulturális eseményekre, melyek hozzájárulnak a baráti kapcsolatok fejlesztéséhez.

A beszámoló szerint Szederkényi Viktor kiemelte: nagyon örül, hogy nagykövet lesz ebben a gyönyörű országban, és alig várja, hogy jobban megismerje Azerbajdzsánt, az embereket és a kultúrát.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.