Azért ütött élő adásban a politikus, mert provokálták

NT

2012. június 11., hétfő 18:16

Beperelte az Arany Hajnal szélsőjobboldali görög párt szóvivője azokat a politikusokat, akiket múlt héten egy élő televíziós vitaműsorban bántalmazott – jelentette hétfőn az AP.

Iliasz Kazidiarisz pártszóvivő azt állítja, hogy vitatársai provokálták őt. Ezt követően Kazidiarisz nagy erővel háromszor arcul ütötte Liana Kanellit, a kommunista párt képviselőnőjét, Rena Durut, a Radikális Baloldali Koalíció (Sziriza) szintén női képviselőjét pedig leöntötte egy pohár vízzel az Antenna kereskedelmi tévé csütörtökön sugárzott műsora közben. A verekedő politikus a televíziót is perelni készül, miután az incidens után bezárták egy szobába, ahonnan azonban megszökött.

Az Arany Hajnalt – amely egyébként elutasítja, hogy neonáci pártnak nevezzék – számos alkalommal vádolták azzal, hogy erőszakos cselekményeket követett el Athénban élő bevándorlók ellen, s tagjai összecsaptak baloldali és anarchista csoportokkal.

A május 6-ai választásokon a pártnak az ország történetében először sikerült bejutnia a parlamentbe, jelenleg 21 képviselője van a törvényhozásban. Görögországban a koalíciós tárgyalások kudarca miatt június 17-én újabb választásokat tartanak, az előrejelzések szerint az Arany Hajnal ismét elegendő szavazatot szerez ahhoz, hogy bejusson a parlamentbe.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.